Dječji dan u Skenderiji – Pjesma, igra, zabava i učenje o dječjim pravima povodom obilježavanja Dječje nedjelje

SOS Dječja sela u BiH, u partnerstvu s Federalnim ministarstvom rada i socijalne politike, Gradom Sarajevo i Ministarstvom privrede Katona Sarajevo organizirala su Dječji dan povodom obilježavanja Dječje nedjelje. U dvorani „Mirza Delibašić“ nekoliko stotina djece i roditelja imalo je priliku družiti se i naučiti više o pravima djece.

Djeca predškolskog i školskog uzrasta uživala su u koncertu Latifa i Mravka Travka te zabavljati se sa mnogobrojnim animatorima, maskotama, mađioničarima i edukativno-zabavnim aktivnostima, dok su roditelji imali priliku informirati se o programima i servisima lokalnih lokalnih nevladinih organizacija i ustanova koji svojim djelovanjem daju podršku najranjivijim skupinama našeg društva.

„U SOS Dječjim selima svaki dan je dječji dan, ali Dječja nedjelja je prilika da širu javnost podsjetimo na prava djece, da podignemo svijest o potrebama djece i važnosti odrastanja pod jednakim uvjetima za sve te da osvijestimo obaveze koje mi odrasli imamo da bismo im to omogućili. Sretni smo što smo organizirali druženje i s djecom iz lokalne zajednice kako bismo doprinijeli integraciji i povezivanju s djecom iz alternativne brige te pokazali da je svako dijete jednako i samim tim mora imati jednaka prava i mogućnosti, bez obzira na okolnosti u kojima odrasta. Pred nama, kao društvom, je mnogo posla da bismo tu jednakost osigurali svakom djetetu, ali siguran sam da zajedno imamo neophodnu snagu i odlučnost da izgradimo okruženje kakvo djeca zaslužuju i moraju imati“, rekao je nacionalni direktor SOS Dječjih sela u BiH Malik Garibija.

„Mi smo iskoristili Dječju nedjelju da jedan dan djeca iz domova i ustanova socijalnog zbrinjavanja provedu zajedno i družeći se s drugom djecom i građanima Sarajeva. Ovo je prilika da se upoznamo i da građani upoznaju djecu koja žive u domovima i ustanovama, da ne budemo premda jedan dan daleko jedni od drugih. Nedjelju smo iskoristili i da građanima predstavimo našeg štićenika, dječaka Islama, koji piše poeziju i čiju knjigu smo izdali, a danas smo je i zvanično predstavili javnosti”, izjavio je federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić.

„Adekvatna briga i zaštita djece, stvaranje ambijenta za njihov rast i razvoj je ključni dio brige o našoj budućnosti. Grad Sarajevo u svom djelovanju vodi brigu o najmlađoj populaciji te pored ulaganja u infrastrukturu, obnovu dječjih igrališta, vrtića, uključeni smo u procese kreiranja sistemskih rješenja. Ulaganje u djecu u njihovom najranijem dobu najpametnija je investicija za jedno društvo“, izjavila je gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić.

SOS Dječja sela svake godine obilježavaju Dječju nedjelju, s ciljem podizanja svijesti o važnosti poštivanja dječjih prava i jednakih uvjeta za odrastanje svakog djeteta. Više informacija o radu SOS Dječjih sela u BiH i kako pomoći možete saznati na stranici www.sos-ds.ba.

Najčitanije

VIDEO: Dignuli dron pa kiselinom oštetili travnjak na stadionu?

Velež je prijavio oštećenje na glavnom travnjaku na stadionu...

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

Nožem ubio oca i ranio majku

U poslijepodnevnim satima se u blizini Varaždina dogodila tragedija...

SULUDO: Mladić (23) u satima silovao ženu od skoro 100 godina

Beogradski Viši sud odredio je pritvor od 30 dana...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...

AS: ‘Da se Ancelottija pita, Modrić bi ostao još jednu godinu’

U subotu je Real Madrid osigurao svoj 36. naslov...

Stari partneri daju podršku Plenkoviću za mandatara

Andrej Plenković ovaj tjedan bi trebao osigurati novu saborsku...

18-godišnjak kod Vukovara zapalio hrvatsku zastavu

Jednomjesečni istražni zatvor određen je 18-godišnjaku jer je 1....