Dr. med. Ana Vidačak: Uključit ćemo pacijente u konferenciju

mr. sc. Ana Vidačak, dr. med. direktorica Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ i Mihaela Rajič, voditeljica na Običnom radiju

Konferencija Učinkovito upravljanje u zdravstvu – put do zadovoljnog osiguranika/pacijenta održava se od 28. – 30. rujan 2023. godine u Hotelu Mepas, Mostar.

U programu Običnog radija mr. sc. Ana Vidačak, dr. med. direktorica Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ predstavila je detalje konferencije.

Zavod zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije organizira 3. Konferenciju s međunarodnim sudjelovanjem. Konferencija se odvija u dane od 28. do 30. rujna. Planirano otvaranje je 28. rujan u 17:00 sati u Hotelu Mepas. Pokrovitelj konferencije je Vlada HNŽ-a, supokrovitelj je Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi naše županije. Učinkovito upravljanje u zdravstvu i put do zadovoljnog osiguranika je glavna tema konferencije. Cilj nam je da svi mi koji sudjelujemo u programu konferencije istaknuti značaj učinkovitog upravljanja u zdravstvu s ciljem podizanja razine zadovoljstav pacijenta u konačnici.“, kazala je na početku razgovora dr. med. Ana Vidačak.

Konferencija ima web stranicu na kojoj je moguće dobiti sve bitne informacije. 

Osim sudionika iz naše Županije, Federacije BiH i Reublike Srpske imat ćemo predavače iz Republike Hrvatske, Republike Srbije, Slovenije, Crne Gore, Engleske. Sveukupno u program će biti uključeno 40 izlagača. Prijava za pasivno sudjelovanje su još otvorene do srijede.” istaknula je Ana Vidačak, dr. med.

Kao posebnost ove konferencije i razliku od prethodne dvije direktorica Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ istaknula je: “Ova konferencija u aktivne panel rasprave uključuje i osiguranike. Imat ćemo jedan široki pogled na ovu temu. U subotu ćemo imati već neke zaključke i preporuke: Zavod će iste uputiti Vladi i Ministarstvu kao inicijativu koja ide u smjeru poboljšanja zdravstvenog sustava. Nadam se da ćemo na četvrtoj konferenciji pričati o ostvarenju tih zaključaka. Dva su glavna cilja konferencije učinkovito upravljanje u zdravstvu i zadovoljstvo osiguranika. Jedno bez drugog ne može. Cilj je da čujemo pacijente, njihova iskustva i stavove, kako doživljavaju zdravstveni sustav i koliko su zadovoljni istim. Iznimno sam sretna što ćemo to moći čuti na konferenciji.

Naš zdravstveni sustav je dobar. Ako je nekome potrebna pomoć, nijedan pacijent se neće odbiti i pružit će mu se pomoć. Ima tu prostora za unaprijeđenije. Ovo je sustav koji je živ, koji svaki dan traži da se unaprjeđuje, jer medicina napreduje, a želja čovjeka da produži svoj životni vijek je produžena.“, ističe za kraj dr. med. Ana Vidačak.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Hajrija Čobo: Ulazim u pravnu bitku protiv Adriatic Metalsa!

Hajrija Čobo, istaknuta građanska aktivistkinja iz Kaknja, najavila je...

Papa će tinejdžera preminulog od leukemije proglasiti svecem

PAPA Franjo pripisao je drugo čudo talijanskom tinejdžeru koji...

Omer Hodžić: Večeras Omo i Tomo rade show

Stand-up komičar Omer Hodžić će izvesti svoju predstavu ''Na...

Milić demantira: Ne guramo Pupovca, uvažit ćemo stav DP-a

SAMO par sati nakon što je Novi list objavio...

DODIK IZ SREBRENICE: BiH iz ove krize neće izaći

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da...