Održana druga akcija čišćenja u sklopu 20. Cortland Svjetskog prvenstva za juniore u disciplini “mušičarenje” (Fly Fishing)

U sklopu priprema za 20. Cortland Svjetsko prvenstvo za juniore u disciplini “mušičarenje”, koje će se održati od 16. do 23. srpnja 2023. godine u Blagaju, Omladinski klub “Novi val” je zajedno s Udruženjem sportskih ribolovaca „Neretva 1933“ Mostar, Ronilački klub Mostar, Blagaj City, DVD Blagaj te građani Blagaja organizirao akciju čišćenja rijeke Bune. Ova inicijativa je dio našeg zajedničkog cilja da promoviramo sport ribolov, očuvanje prirodna bogatstava i zaštitu rijeka.

Tijekom akcije čišćenja, koja je održana na rijeci Buni, volonteri su prikupili veće količine otpada, a uspjeli su očistiti korito rijeke Bune kao i priobalne dijelove. Ova impresivna postignuća svjedoče o predanosti i angažiranju svih sudionika akcije.

Omladinski klub ‘Novi val’ je ponosan što je bio suorganizator akcije čišćenja rijeke Bune uoči Svjetskog prvenstva za juniore u mušičarenju. Naša suradnja s udruženjima je ključna za promoviranje športa, ribolova i očuvanje prirode. Zahvaljujemo se svim volonterima koji su se pridružili i doprinijeli uspjehu ove akcije, kao i članovima ovih udruženja bez kojih ne bi postigli ovako dobre rezultate.” izjavio je predsjednik Omladinskog kluba Novi Val Adnan Đuliman.

Sportsko-ribolovni savez BiH, Omladinski klub Novi Val i ekološka organizacija The Nature Conservancy potpisali su sporazum o suradnji za provođenje 20. Cortland Svjetskog prvenstva za juniore u disciplini ”mušičarenje” (Fly Fishing), a domaćini ovog natjecanja su Udruženje sportskih ribolovaca „Neretva 1933“ Mostar i grad Mostar kao domaćin svjetskog juniorskog prvenstva.

Cortland Svjetsko prvenstvo za juniore u disciplini “mušičarenje” okupit će mlade ribolovce iz cijelog svijeta.

Ovim putem želimo apelirati na građane Blagaja koji žive kraj rijeke Bune da se odgovorno ponašaju u skladu s pravilima nadolazećeg prvenstva, pogotovo skrećemo pažnju da ne bacaju pokošenu travu, kupanje u tijku natjecanja, vožnje čamcima i drugim plovilima.

Najčitanije

VIDEO: Dignuli dron pa kiselinom oštetili travnjak na stadionu?

Velež je prijavio oštećenje na glavnom travnjaku na stadionu...

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

Nožem ubio oca i ranio majku

U poslijepodnevnim satima se u blizini Varaždina dogodila tragedija...

SULUDO: Mladić (23) u satima silovao ženu od skoro 100 godina

Beogradski Viši sud odredio je pritvor od 30 dana...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...

Stari partneri daju podršku Plenkoviću za mandatara

Andrej Plenković ovaj tjedan bi trebao osigurati novu saborsku...

AS: ‘Da se Ancelottija pita, Modrić bi ostao još jednu godinu’

U subotu je Real Madrid osigurao svoj 36. naslov...

18-godišnjak kod Vukovara zapalio hrvatsku zastavu

Jednomjesečni istražni zatvor određen je 18-godišnjaku jer je 1....