Projekt BRIDGE potiče mlade na istraživanje tema izvan uobičajenih okvira

Projekt Razvojnog programa Ujedinjenih nacija Bosne i Hercegovine (UNDP BiH) BRIDGE u partnerstvu s TEDxSarajevo, i uz podršku Talijanske agencije za razvojnu suradnju (AICS), uspješno je organizirao dugo očekivani događaj pod nazivom “Beyond the Usual”, koji se održao u sarajevskom Pozorištu mladih 23. septembra/rujna, 2023. godine. Ovaj događaj koji potiče razmišljanje okupio je svijetle mlade umove iz cijele Bosne i Hercegovine, inspirativne govornike i ugledne predstavnike kako bi istražili nekonvencionalne ideje i potaknuli međukulturalni dijalog.

Projekt „Izgradnja odnosa za međukulturalni dijalog u Bosni i Hercegovini“ (BRIDGE), koji uz financijsku podršku AICS-a sufinancira i provodi UNDP BiH, stvara uvjete za premošćivanje društvenih i kulturnih različitosti u Bosni i Hercegovini. Osnovni cilj projekta je promicanje međukulturalnog dijaloga i interakcije među mladima iz različitih sredina. Fokusiran je na teme koje se odnose na prirodu, znanost, turizam i zaštitu okoliša, s ciljem izgradnje povjerenja i jedinstva među mladima.

“Projekt BRIDGE je primjer onoga što se može postići kada okupimo mlade ljude iz različitih sredina i ohrabrimo ih da istraže teme koje često izlaze izvan uobičajenih okvira njihovog djelovanja”, izjavio je g. Matteo Evangelista, zamjenik talijanskog ambasadora u BiH. “Ponosni smo podržati ovu inicijativu jer se uklapa u našu predanost poticanju jedinstva, kreativnosti i dijaloga među mladima.”

Događaj “Beyond the Usual” premašio je očekivanja, pružajući platformu sudionicima da razmišljaju izvan konvencionalnih granica i istražuju revolucionarne ideje. Događaj je uključivao niz inspirirajućih govora koji proširuju vidike i potiču sudionike da razmišljaju o mijenjanju statusa quo, kao i panel diskusiju o budućnosti suradnje s mladima i između mladih ljudi. Osim toga, interaktivne izložbe i aktivnosti poticale su kreativnost i otvoren dijalog među mladima. Tako je jedna od zanimljivijih aktivnosti, koja je potakla sudionike na druženje i zabavu, bila jumbo igra „Čovječe druži se!“.

Projekt BRIDGE stvara nezaboravna iskustva koja ostavljaju trajni utisak na mlade u Bosni i Hercegovini. Ovaj događaj nije samo slavio inovacije i razmišljanja izvan uobičajenih okvira, već je poticao i osjećaj suradnje i jedinstva među sudionicima u procesu stvaranja spoznaja, stjecanja znanja i otvaranja novih horizonata.

Najčitanije

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Ante Barbarić: Zadovoljan sam svojom prvom pjesmom

Mladi glazbenik iz Širokog Brijega, Ante Barbarić koji ima...

Mahir Bjelonja: ZEOS je omogućio da se elektronski otpad odlažete besplatno

Društvo ZEOS eko-sustav d.o.o. prvi je operater sustava upravljanja...

dr. Tanja Krešić: Podrška obitelji i ne odustajanje u dojenju su najbitniji

Trenutno se u svijetu obilježava tjedan dojenja. Sinoć je...

METUS zapošljava montere dizala za rad u inozemstvu i Hrvatskoj

METUS je renomirana hrvatsko- švedska kompanija s dugogodišnjem iskustvom...

Elektro Mont Mostar raspisao natječaj za posao

Elektro Mont doo Mostar obiteljsko poduzeće koje posluje od...

Daniel B: Želim da moja autorska glazba dođe do većeg broja ljudi

Glazbenik Danijel Braovac iz Tomislavgrada ima novu pjesmu ''200...