Zoster sljedeći tjedan u Tvornici predstavlja jedan od najboljih prošlogodišnjih albuma

Nakon koncertne promocije u Austriji i Češkoj, mostarski bend Zoster predstavlja novi album “Najgori” u petak 16. veljače 2024. u zagrebačkoj Tvornici Kulture. Velika promocija dugoočekivanog petog studijskog albuma “Najgori” bit će ujedno i najveći samostalni koncert Zostera u Zagrebu. Prilika je to čuti album koji je uvršten među najbolja prošlogodišnja regionalna izdanja.

Nakon nastupa u Beču i Pragu, zagrebački koncert bit će i polazišna točka za regionalnu turneju koja Zoster dalje vodi po BiH i Srbiji, a neki od koncerata su tjednima unaprijed rasprodani. Zoster ujedno najavljuje i skorašnji izlazak albuma “Najgori” na vinilu.

Zoster od samih početaka progovara o aktualnim problemima, a kritika hvali album koji ukazuje na društveno crnilo. Igor Jurilj iz Telegrama piše da je Tadija, antijunak konceptualnog albuma, dobio cjeloviti zazorni muzički portret “kao fikcijski lik koji je lakmus papir, presjek, srž, prototip i model post-balkanskog čovjeka.“Zoran Stajčić s portala Ravno Do Dna piše da je riječ o albumu koji ulazi u psihološko biće najgorih. “Djelo kojem se ne nazire rok trajanja, posebno u sredinama gdje razne Tadije tuže, sude i presuđuju.

Marin Lugović s portala Glazba.hr hvali pjesme “koje su, kako je jedan slušatelj opisao, ‘najbolja stvar koja se desila čovečanstvu nakon pronalaska piva, točka, vatre i pijače vode!’ – i zaista nije nimalo u krivu!“Siniša Miklaužić s portal Muzika.hr kaže da je jasno je podneblje iz kojeg album dolazi jer koliko god možda i melodije bile vedre, stihovi to svakako nisu.

Nakon što su do sada više puta punili i rasprodavali zagrebačke klubove poput Saxa, Zoster dolazi na najveći samostalni koncert u Zagrebu. Regionalni miljenici popularnost grade svakim novim koncertom, a nastup u Tvornici bit će prilika čuti novi album i presjek dva desetljeća duge karijere.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 16 eura. Na dan koncerta za ulaznicu će trebati izdvojiti 19 eura. Ulaznice se mogu pronaći u Dirty Old Shopu, Rockmarku, svim prodajnim mjestima Eventima i Entria, kao i na Eventim.hr Entrio.hr.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Objavljena prva anketa za EU izbore

DNEVNIK Nove TV prvi je objavio istraživanje o ozračju...

Modrić ostaje u Realu

Kako se klupska nogometna sezona bliži svome kraju, a...

Ivan Turudić u ponedjeljak na posao

Novi glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Ivan Turudić, izabran...

Plenković: Parlamentarna većina funkcionira odlično

Premijer Andrej Plenković u subotu je izjavio da je...

Peru proglasio ‘transseksualizam’ mentalnom bolešću

Vlada Perua objavila je u petak dekret kojim proglašava “transseksualizam” mentalnim poremećajem....