“Zlatne žice Slavonije, Požega 2023” – promocija festivalskog albuma

Izdavačka kuća Croatia Records kao dugogodišnji partner festivala Zlatne žice Slavonije objavila je festivalsko CD izdanje “Zlatne žice Slavonije, Požega 2023” s 22 nove pjesme. Miroslav Škoro, Slavonski Dukati, Boris Ćiro Gašparac, Slavonske lole i Džentlmeni samo su neki od izvođača u čijim pjesmama će moći uživati posjetitelji ovogodišnjeg najvećeg festivala tamburaške glazbe. 

U vrtu Croatia Records predstavljen je festivalski album “Zlatne žice Slavonije, Požega 2023”, ali i nova izdanja ovogodišnjih festivalskih izvođača, Viktorije Kulišić Đenke “Žena koja bira” i Slavonskih Dukata “Slavonijo, tebi pjevam”.

Umjetnički direktor festivala, Saša Botički, voditelj odnosa s medijima i javnošću festivala, Slavenko Čuljak i Maja Petrović, koordinatorica festivala, predstavili su bogat trodnevni program. Već tradicionalno, festival započinje s jednom od najprepoznatljivom i najatraktivnijom manifestacijom – Požeškom Fišijadom u Parku pokraj Orljave 1. rujna u 11:00 sati. Posjetitelje u 15:30 sati očekuje Tradicijska riznica – ples & običaji s odličnim zabavnim program, a kraj dana zaključit će koncert tamburaškog sastava Ravnica povodom 30 godina djelovanja

Subotu će obilježiti dječje pjevačko natjecanje “Zlatni mikrofon” koje se predstavlja po drugi put na festivalu. U večernjem programu s početkom u 20:00 sati Požega će se prisjetiti više od dvadeset skladbi koje su obilježile požeški festival. Istu večer će zaokružiti nastupi Indire & Slavonia banda te Džentlmena i Lidije Bačić Lille dok će tamburaški sastavi održati međusobni tamburaški Soundclash. Zadnji dan festivala, 3. rujna s početkom u 19:00 sati, prvo će se održati koncertni susret tamburaških orkestara pod nazivom “Tambura nas spaja” nakon čega slijedi najvažniji dio, Večer novih tamburaških pjesama Zlatnih žica Slavonije. 

Požega je festivalski grad od davne 1969. godine i ubrzo je postala sinonim za tamburašku slavonsku glazbu i mjesto nastanka velikih imena i pjesama ovog tradicionalnog glazbenog izričaja. Festival je kroz godine mijenjao imena, no uvijek je bio i ostao prepoznatljiv kao požeški tamburaški festival. 

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Objavljena prva anketa za EU izbore

DNEVNIK Nove TV prvi je objavio istraživanje o ozračju...

Modrić ostaje u Realu

Kako se klupska nogometna sezona bliži svome kraju, a...

Ivan Turudić u ponedjeljak na posao

Novi glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Ivan Turudić, izabran...

Plenković: Parlamentarna većina funkcionira odlično

Premijer Andrej Plenković u subotu je izjavio da je...

Peru proglasio ‘transseksualizam’ mentalnom bolešću

Vlada Perua objavila je u petak dekret kojim proglašava “transseksualizam” mentalnim poremećajem....