Završena posljednja edukacija u Eko centru Blagaj kao dio projekta “Promoviranje prijateljstva i razumijevanja među Osnovnim školama u Mostaru”

Današnji dan bio je poseban, ispunjen emocijama, jer smo došli do kraja deset nezaboravnih edukativnih događaja u Eko centru Blagaj, u okviru projekta “Promoviranje prijateljstva i razumijevanja među Osnovnim školama u Mostaru”. Ova inspirativna inicijativa nastala je iz srdačne suradnje Omladinskog kluba Novi Val, JU Osnovne škole Gnojnice i Osnovne škole Ivana Gundulića, uz velikodušnu podršku Njemačke ambasade.

Glavni cilj ovog projekta bio je probuditi svijest među našim dragim učenicima o biologiji, ekologiji i važnosti očuvanja biodiverziteta i okoliša. Tijekom ovih edukacija, naši mali istraživači imali su priliku učiti o hercegovačkim magarcima i bjeloglavim supovima kroz različite radionice i edukacije. Postali su pravi stručnjaci o ovim ugroženim životinjskim vrstama. Nakon toga, naša djeca su se prepustila čarima crtanja u prirodi, gdje su svojim umjetničkim talentima izrazila svoje duboko ukorijenjene ideje o zaštiti i očuvanju okoliša.

Ovaj poseban projekt okupio je čak 17 škola s područja Grada Mostara, a kroz ove edukacije prošlo je više od 400 učenika iz ovih škola.

Ova inicijativa ima ogromnu važnost u budućem očuvanju našeg okoliša i bogatstva biodiverziteta, a istovremeno jača međusobnu povezanost između osnovnih škola u Gradu Mostaru. Projekt “Promoviranje prijateljstva i razumijevanja među Osnovnim školama u Mostaru” ostvaruje svoje ciljeve kroz zajedničke aktivnosti školske zajednice i lokalnih organizacija koje strastveno rade na očuvanju prirode.

Adnan Đuliman i Emina Lulić, edukatori iz Omladinskog kluba Novi Val, kao i cijeli tim Novog Vala od srca se zahvaljuju svim učiteljima, nastavnicima, direktorima te drugom školskom osoblju, kao i našim dragim učenicima, na njihovoj strasti, radoznalosti i posvećenosti u zaštiti i očuvanju prirodnih resursa kao i međusobne suradnje.
Veliku zahvalnost također iskazujemo svim medijima širom Bosne i Hercegovine koji su nas pratili sve ove godine bez kojih vidljivost naših projekata ne bi bila vidljiva.

Najčitanije

Mirjana Miličević: Održivi razvoj mora biti prioritet u zaštićenom području

Zaštićena područja prirode u Bosni i Hercegovini su oni dijelovi...

Marija Mila Milas: Bitna je ljubav prema glazbi i instrumentu koji sviramo

Marija Mila Milas rođena je u Mostaru 12. kolovoza...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Taekwondo klub Cro Star osvojio 12 medalja i ekipni pehar

U subotu se u Zenici održao Otvoreni Kup BiH...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

SOS Dječja sela u BiH obilježila Dan porodice

SOS Dječja sela u BiH, uz financijsku podršku Općine...

U Beogradu nasmrt pretučen brat ministra Federacije BiH

JUČER u poslijepodnevnim satima u Beogradu je ubijen brat...

Kako korištenje interneta doprinosi klimatskim promjenama?

U svijetu koji se zasniva na digitalnoj tehnologiji, mladi...