Započela provedba projekta Žene u fokusu radnih prava

„Žene u fokusu radnih prava“ naziv je započetog projekta kojeg financira Europska unija. Projekt ima za cilj jačanje sistema i mehanizama za postizanje ravnopravnosti spolova. Poseban se fokus stavlja na radna prava žena.

Ovaj inovativni projekt biće usmjeren na edukaciju žena s područja grada Mostara, ponajprije nezaposlenih ali i zaposlenih u dobi od 18 do 60 godina. Tema ćete biti ljudska prava i prava iz radnih odnosa. Projekt će trajati u periodu od 1. veljače 2024. do 1. srpnja 2024. Tijekom trajanja projekta naglasak će biti stavljen na važnost balansa između karijere i majčinstva. Ukazati ćemo da ova dva elementa nisu međusobno isključiva, stoji u priopćenju udruženja.

Pored toga, radit će se i na podizanju svijesti o radnim pravima žena u nacionalnom zakonodavstvu i jačanju zaštite od seksualnog uznemiravanja na radnom mjestu. Kroz edukaciju, podršku i promociju jednakosti, korisnice projekta će dugoročno imati koristi, kako na osobnom, tako i profesionalnoj razini. Također, projekt će se baviti i promjenama u društvu kroz medijske kampanje, inicijativama za izmjenu pravilnika i angažiranjem javnosti, kako bi utjecao na političke predstavnike i donosioce odluka.

Konačni cilj je postići dugoročne promjene u zakonodavstvu i politikama koje se odnose na radne uvjete žena. Očekuje se pozitivan utjecaj na društvo, povećavajući se svijest o radnim pravima žena.

Projekt provodi Udruženje za edukaciju i razvoj „Dignitet“ iz Mostara. Projekt je podržan od strane organizacija „LIR evolucija“ iz Banja Luka i Udruženja građana „Nešto Više“ iz Mostara, kroz program Europske unije “EU podrška unapređenju radnih i ljudskih prava kroz digitalizaciju”.

Više o projektu možete doznati putem naše web stranice www.dignitet.ba kao i putem društvenih mreža navedenih Udruženja.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Mostar: Solistički koncert Ante Milića

U nedjelju 23. lipnja 2024. godine u Hrvatskom domu...

VIP Betting kladionica zapošljava više djelatnika

VIP Betting kladionica otvara nove poslovnice u Mostaru i...

Oglas za posao: Referent u računovodstvu i financijama i skladištar

Poduzeće SUTON PRINT doo – Široki Brijeg se dugi...

Josip Šaravanja: Život u hercegovačkom selu može biti progresivan

Udruga Mlada snaga - Hamzići i ove godine organizira...

Jelena Rozić: Cijeli motiv knjige je šetnja Mostarom, mojim životom i sjećanjima

Jelena Rozić, spisateljica iz Mostara, predstavlja mostarskoj publici svoju...

Dodik veleposlaniku SAD-a: ‘Razbio bih ga kao zvečku’

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je lažima navode...