Velika nepoštenost suca prema Donaldu Trumpu prikazana u slučaju građanske prijevare u New Yorku

Sudac Arthur Engoron odbija zahtjev od Donald Trump-a za odgodom plaćanja kazne za građansku prijevaru od 355 milijuna dolara.

Jonathan Turley zaključio je u petak za “American Newsroom” da “nije bilo osjećaja pravičnosti” u slučaju građanske prijevare u New Yorku protiv bivšeg predsjednika Trumpa nakon što je sudac odbio zahtjev za odgodom izvršenja kazne od 355 milijuna dolara. Zamjerio je sucu Arthuru Engoronu koji je napisao da Trump “nije uspio objasniti” razlog zašto bi se presuda trebala odgoditi.

Bilo je smiješno jer je objašnjenje na slici. Upravo je nametnuo presudu tešku 355 milijuna dolara sa zakonom koji nikada nije korišten na ovaj način. To je razlog, i prilično je očit. Ali također imate ljude poput glavne državne tužiteljice Letitie James, koji nikada nisu izgradili ništa osim svojih političkih karijera. Oni sada tretiraju ove zgrade kao da su njihove. Mislim, rekla je da baci oko na nekoliko nekretnina koje bi možda željela zaplijeniti, kao da je ovo hitna rasprodaja.

Sudac nema psjećaj za pravičnost

Činjenica je da sudac nije pokazao apsolutno nikakav osjećaj za pravičnost u bilo čemu od ovoga. Njegova odluka je odluka jednog pravnika. I ova stranka želi imati recenziju, ali da bi to učinila, mora skupiti oko pola milijarde dolara. A to je krajnje nepravedno kada kombinirate korištenje zakona i veličinu njegove prosudbe, a zatim ovaj zahtjev za pologom. Jednostavno ih je maknuo u stranu, a ton mu je gotovo graničio s podrugljivošću.

Trumpovi odvjetnici zatražili su od Engorona da odgodi izvršenje isplate za 30 dana. Budući im je trebalo vremena za “uredni proces nakon presude”.

U e-poruci optuženima objavljenoj u četvrtak na sudskom spisu, Engoron je rekao da “nisu uspjeli objasniti, a još manje opravdati, bilo kakvu osnovu za odgodu.”

“Uvjeren sam da će Žalbeni odjel zaštititi vaša žalbena prava”, napisao je.

Prošlog tjedna Trumpu je tri godine zabranjeno poslovanje u New Yorku i proglašen je odgovornim za odštetu od 355 milijuna dolara u građanskom postupku za prijevaru koji je protiv njega, njegove obitelji i Trumpove organizacije pokrenula državna tužiteljica New Yorka Letitia James.

James je u ponedjeljak rekla da je spremna zaplijeniti imovinu od Donald Trump-a ako ne bude mogao platiti golemu presudu izrečenu u njegovom slučaju građanske prijevare.

Najčitanije

Mirjana Miličević: Održivi razvoj mora biti prioritet u zaštićenom području

Zaštićena područja prirode u Bosni i Hercegovini su oni dijelovi...

Marija Mila Milas: Bitna je ljubav prema glazbi i instrumentu koji sviramo

Marija Mila Milas rođena je u Mostaru 12. kolovoza...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Taekwondo klub Cro Star osvojio 12 medalja i ekipni pehar

U subotu se u Zenici održao Otvoreni Kup BiH...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

SOS Dječja sela u BiH obilježila Dan porodice

SOS Dječja sela u BiH, uz financijsku podršku Općine...

U Beogradu nasmrt pretučen brat ministra Federacije BiH

JUČER u poslijepodnevnim satima u Beogradu je ubijen brat...

Kako korištenje interneta doprinosi klimatskim promjenama?

U svijetu koji se zasniva na digitalnoj tehnologiji, mladi...