U tijeku je 12. Street Arts Festival Mostar: Telemach fondaciji uručeno priznanje za doprinos razvoju urbane kulture

Nedavno je počeo 12. Street Arts Festival Mostar (SAFMo). Ova priča, temeljena na ljubavi prema umjetnosti i gradu, svake godine ima sve više sudionika, publike i prijatelja iz Bosne i Hercegovine i cijelog svijeta. Među njima je i Telemach fondacija, kojoj je organizator – Udruga Rezon, u okviru svečanog otvaranja u Omladinskom kulturnom centru Abrašević u Mostaru, uručio plaketu za doprinos razvoju urbane kulture. Nakon toga je uslijedila cjelonoćna zabava uz dinamični nastup beogradske glazbene zvijezde, DJ-a Marka Miloševića (aka MKDSL), i mladog mostarskog DJ-a Zagintosha.  

Čast je biti prijatelj projekta koji podržava mlade umjetnike i svake godine iznova osvaja srca građana i posjetitelja Mostara, pružajući im novu i pozitivnu sliku grada. U tom kontekstu, priznanje koje smo dobili ima dodatnu vrijednost. Naša posvećenost zajednici, mladima i njihovoj perspektivi odlično se slaže s ciljevima, misijom i energijom Street Arts Festivala Mostar, što smo pokazali i novim, zajedničkim projektom koji smo pokrenuli ove godine – Street Art Mini akademijom. Izložba radova sudionika Akademije otvorena je 28.8. u prostorijama Udruge Rezon. Vjerujemo da će vam posjeta ovom i drugim festivalskim događajima ostati u lijepom sjećanju“, poručila je Hajdi Mostić, predsjednica Upravnog odbora Telemach fondacije i CCO tvrtke Telemach BH.

Glavna atrakcija Street Arts Festivala Mostar su živopisni murali i graffiti, tako da narednih dana slijedi spektakularna igra boja i oblika street artista na gradskim zidovima (potražite ih!) koja skupa s bogatim OFF programom pozicioniraju Mostar visoko na listi najpoželjnijih destinacija u regiji. Uz podršku Telemach fondacije, 1.9. s početkom u 18:00 sati, bit će upriličeno druženje građana, sudionika i posjetitelja Festivala uz (besplatnu) kavu i kolače u Šantićevoj ulici, a 2.9. u 19:30 sati radionica za djecu s polaznicima Mini Street Art Akademije u OKC Abrašević.

Prilika za edukaciju, zabavu, druženje i umrežavanje neće nedostajati.

Ovogodišnji Festival smo započeli uz sjajnu energiju. Kreiranjem jedinstvenih glazbenih iskustava unapređujemo cijelu produkciju festivala i jačamo kulturnu platformu s raznolikom publikom“, istakla je Marina Đapić, osnivačica SAFMo i predsjednica Udruge Rezon.

Cijeli lineup i tekuće informacije o svim događajima potražite na web stranici i društvenim mrežama 12. Street Arts Festivala Mostar (Facebook i Instagram).

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Mostar: Solistički koncert Ante Milića

U nedjelju 23. lipnja 2024. godine u Hrvatskom domu...

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Mirjana Miličević: Održivi razvoj mora biti prioritet u zaštićenom području

Zaštićena područja prirode u Bosni i Hercegovini su oni dijelovi...

VIP Betting kladionica zapošljava više djelatnika

VIP Betting kladionica otvara nove poslovnice u Mostaru i...

Oglas za posao: Referent u računovodstvu i financijama i skladištar

Poduzeće SUTON PRINT doo – Široki Brijeg se dugi...

Josip Šaravanja: Život u hercegovačkom selu može biti progresivan

Udruga Mlada snaga - Hamzići i ove godine organizira...

Jelena Rozić: Cijeli motiv knjige je šetnja Mostarom, mojim životom i sjećanjima

Jelena Rozić, spisateljica iz Mostara, predstavlja mostarskoj publici svoju...