U Beču je u tijeku Napretkova Ljetna škola njemačkog jezika

Ljetna škola njemačkog jezika koju organizira HKD Napredak Glavna podružnica Beč započela je s radom 30. srpnja, a završava 11. kolovoza. Kao i prošlih godina, organizator se potrudio program ovogodišnje Škole kvalitetno, raznovrsno i sadržajno ispuniti. Napretkov tečaj njemačkog jezika više je od ljetnih praznika i više od običnog jezičnog tečaja i iskustvo koje bi 97 % naših polaznika ponovilo. Među ovogodišnjim polaznicima susrećemo poznata lica koja su se vratila ponoviti prošlogodišnju priču.

Budući da svake godine privlači sve više mladih ljudi željnih znanja i usavršavanja jezika, tako i ove godine 42 srednjoškolaca i studenta iz Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske i Crne Gore aktivno sudjeluje u kvalitetnoj, četverosatnoj nastavi njemačkog jezika. Učenici su podijeljeni u tri skupine, ovisno o predznanju jezika, a uče uz mentorstvo najboljih bečkih profesora koje predvodi Thomas Bauer. Polaznike ovog zanimljivog program očekuje razgovor na stranom jeziku, novo okruženje, nova atmosfera, zanimljive aktivnosti i upoznavanje novih ljudi.

Učenje stranog jezika u njegovom izvornom okruženju, u zemlji u kojoj se on govori kao službeni jezik, najviše nas približava onome kako mladi savladavaju svoj materinji jezik tijekom djetinjstva. Iskustveno učenje dokazano je najučinkovitija metoda učenja s kojom dobivamo dugotrajno znanje i zato nakon obvezne dnevne nastave, sudionici ovoga projekta imaju priliku upoznati običaje, kulturu, umjetnost, sport, gastronomiju, politički i gospodarski život Beča, a to im je lako dostupno jer su smješteni u ugodnom studentskom hotelu nedaleko od centra, a u samoj blizini Zapadnog kolodvora Beč.

Također, polaznicima su osigurani objedi u austrijskim restoranima, a pri razgledavanju grada i profesionalni turistički vodiči. Napretkova Ljetna škola nudi pomjeranje granica i proširivanje pogleda na svijet izvan poznatoga i jedinstvena je prilika za sve mlade ljude.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Hajrija Čobo: Ulazim u pravnu bitku protiv Adriatic Metalsa!

Hajrija Čobo, istaknuta građanska aktivistkinja iz Kaknja, najavila je...

Papa će tinejdžera preminulog od leukemije proglasiti svecem

PAPA Franjo pripisao je drugo čudo talijanskom tinejdžeru koji...

Kada će se izravno birati gradonačelnici u Mostaru i Sarajevu?

Središnje izborno povjerenstvo BiH će na sjednici koja će...

Omer Hodžić: Večeras Omo i Tomo rade show

Stand-up komičar Omer Hodžić će izvesti svoju predstavu ''Na...

Milić demantira: Ne guramo Pupovca, uvažit ćemo stav DP-a

SAMO par sati nakon što je Novi list objavio...