Turudić u akciji i prije stupanja na dužnost

Ured Europskoga javnoga tužitelja (EPPO) u Zagrebu, kako tvrdi Nacional, slagao je prošli utorak u službenom priopćenju da se europska tužiteljica Tamara Laptoš s glavnim državnim odvjetnikom Ivanom Turudićem sastala na njegovu inicijativu.

Kako piše tjednik, njihovu je sastanku prethodila razmjena poruka preko mobitela. Nacionalov izvor, za koji navode da posjeduje neposredna saznanja o tome, rekao je da se u prepisci jasno može vidjeti da je sastanak inicirala upravo Tamara Laptoš.

Prema njegovim navodima, ta prepiska otkriva još nešto – europska tužiteljica čak je dvaput Turudiću čestitala na izboru. Nakon što je postalo izvjesno da je Turudić dobio povjerenje premijera Andreja Plenkovića i ponovo nakon što je u saboru izabran na tu dužnost.

Njihova je prepiska bila u naglašeno prijateljskom tonu, a naročito je srdačna, tvrdi Nacional, bila upravo Tamara Laptoš.

Sastanak se, kako je tjednik ranije objavio, održao 15. veljače, oko 11 sati ujutro u jednoj od prostorija Ureda europskog tužitelja, a potom su iz EPPO-a, nakon što je javnost doznala za susret, rekli da se održao na prijedlog Turudića. Sastanak je održan dan prije nego što je policija, upravo po nalogu EPPO-a, ponovo upala u Ministarstvo kulture i medija i izuzela dokumentaciju od dvoje najbližih suradnika ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek zbog sumnje u protuzakonito izvlačenje novca iz EU fondova na Geodetskom fakultetu u Zagrebu.

Najčitanije

VIDEO: Dignuli dron pa kiselinom oštetili travnjak na stadionu?

Velež je prijavio oštećenje na glavnom travnjaku na stadionu...

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

Nožem ubio oca i ranio majku

U poslijepodnevnim satima se u blizini Varaždina dogodila tragedija...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...

AS: ‘Da se Ancelottija pita, Modrić bi ostao još jednu godinu’

U subotu je Real Madrid osigurao svoj 36. naslov...

18-godišnjak kod Vukovara zapalio hrvatsku zastavu

Jednomjesečni istražni zatvor određen je 18-godišnjaku jer je 1....

Glavni tužitelj Međunarodnog kaznenog suda traži uhićenje izraelskog premijera Netanyahu

Glavni tužitelj ICC-a Karim Khan zatražio je od sudaca...