Nakon prošlogodišnjeg uspjeha, The Splitters se vraćaju na Doru s pjesmom “Od kad te sanjam”

“Od kad te sanjam” naziv je pjesme s kojom će se na Dori predstaviti The Splitters. Autorska pjesma inspirirana sretnim trenucima bit će upotpunjena raskošnim nastupom i zanimljivim kostimima. 

“Nismo planirali prijavu na Doru. Jedan dan smo, kao i obično, brat Petar i ja pisali pjesme i snimali ih na diktafon. Ova pjesma izašla je iz nas u jednom dahu, shvatili smo da traje malo manje od tri minute i pomislili – pa zašto ne bismo probali opet?” – rekao je Josip Senta, frontman i basist grupe The Splitters te dodao:“Pjesma ‘Od kad te sanjam’ nadahnuta je lijepim životom kojega živim s onim što volim i koga volim bez briga za sve ostalo.” 

Ovaj splitski bend cijeni britpop prizvuk. Pozornica Dore poznata im je od prošle godine kada su se predstavili pjesmom “Lost and Found”. Tada su ostvarili odlično četvrto mjesto. Na komentare da su hrvatski Beatlesi reagiraju pozitivno, polaskani su, ali kažu: “Daleko smo mi od Beatlesa”.

Uspješno grade svoj glazbeni put, a 2023. godinu obilježio im je izlazak trećeg studijskog albuma “Role filmova”. Album je naišao na oduševljenje, kako publike, tako i kritičara.

Album se većinom sastoji od pop-rock pjesama, a za naslovnu “Role filmova” dobili su nagradu Milana Mladenovića za najbolji bubanj. Od nagrada članovima benda posebno je draga i ona s prošlogodišnje Večeri mladih izvođača na Splitskom festivalu – nagrada “Žare Batinović” koja im je omogućila snimanje spota upravo za pjesmu “Od kad te sanjam”. Videospot je, uz pomoć Kinokluba Split režirao i montirao njihov prijatelj i kolega Marino Vrca, a snimao vrlo poznati član filmske industrije, Boris Poljak.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Mostar: Solistički koncert Ante Milića

U nedjelju 23. lipnja 2024. godine u Hrvatskom domu...

VIP Betting kladionica zapošljava više djelatnika

VIP Betting kladionica otvara nove poslovnice u Mostaru i...

Oglas za posao: Referent u računovodstvu i financijama i skladištar

Poduzeće SUTON PRINT doo – Široki Brijeg se dugi...

Josip Šaravanja: Život u hercegovačkom selu može biti progresivan

Udruga Mlada snaga - Hamzići i ove godine organizira...

Jelena Rozić: Cijeli motiv knjige je šetnja Mostarom, mojim životom i sjećanjima

Jelena Rozić, spisateljica iz Mostara, predstavlja mostarskoj publici svoju...