Sportom do inkluzije – učinimo sportske aktivnosti dostupne svima

Zahvaljujući projektu Mostar – Prostori koji pokreću kroz poziv “Grad za sve – građanske akcije” udruga “Zdrav život – KINEZIS” je aplicirala i dobila sredstva za realizaciju projekta “Sportom do inkluzije” koji će realizirati u suradnji s Udruga za Down sindrom Mostar!

Igra i sportske aktivnosti su sastavni dio života ljudi različite dobi, pogotovo djece i mladeži. Pored psihofizičkog razvoja sport ima veliku društvenu i socijalnu ulogu kod djece. Sport predstavlja opće ljudsko dobro. On je jedan od najizrazitijih oblika čovjekove kreativnosti i komunikacije s drugima. Zbog nedvojbene vrijednosti sporta, vrata sporta trebala bi biti otvorena svim građanima Grada Mostara. U skladu s tim glavni cilj ovog projekta je da se kroz obuku i uključivanje u sport i tjelesnu aktivnost stvori inkluzivno ozračje između raznih društvenih skupina, osobito onih marginaliziranih među kojima su i osobe s Down sindromom.

Pridružite se našim sportskim treninzima koji su otvoreni za sve zainteresirane i održavaju se dva puta tjedno u popodnevnim terminima na košarkaškom igralištu na Trim stazi na Bijelom Brijegu i Sveučilišnoj sportskoj dvorani “Zlatko Dalić” u sklopu kampusa Rodoč, Sveučilišta u Mostaru. Treninzi su besplatni, a dodatne informacije o vremenu i rasporedu treninga možete dobiti na broj 063 548 958. Inkluzivni karakter samih treninga podrazumijevati će gostovanja drugih sportskih kolektiva s područja Mostara koji će prezentirati svoje sportove.

Pored samih treninga u sklopu projekta organizirati ćemo i edukativne radionice i predavanja koja će također biti otvorena i besplatna za sve zainteresirane. 

Sve aktivnosti u sklopu projekta biti će pravovremeno najavljene na našoj službenoj web stranici www.kinezis.ba i društvenim mrežama:

Facebook “Udruga Zdrav život – Kinezis : https://www.facebook.com/profile.php?id=100064286671522 

Instagram “Kinezis.ba” : https://www.instagram.com/kinezis.ba/

Hvala People in Need Bosnia and Herzegovina i Vladi Ujedinjenog Kraljevstva British Embassy Sarajevo što su prepoznali naš projekt kao važan za grad Mostar i pružili mu financijsku podršku!

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Objavljena prva anketa za EU izbore

DNEVNIK Nove TV prvi je objavio istraživanje o ozračju...

Modrić ostaje u Realu

Kako se klupska nogometna sezona bliži svome kraju, a...

Ivan Turudić u ponedjeljak na posao

Novi glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Ivan Turudić, izabran...

Plenković: Parlamentarna većina funkcionira odlično

Premijer Andrej Plenković u subotu je izjavio da je...

Peru proglasio ‘transseksualizam’ mentalnom bolešću

Vlada Perua objavila je u petak dekret kojim proglašava “transseksualizam” mentalnim poremećajem....