Općina Novi Grad nastavlja sufinancirati rad Centra za rani rast i razvoj Besplatna stručna pomoć za djecu i roditelje

Općina Novi Grad izdvojila je 40.000,00 KM za sufinanciranje rada Centra za rani rast i razvoj, čime je nastavljena podrška Općine SOS Dječijim selima u BiH. Uz podršku Općine Novi Grad, Centar će nastaviti pružati besplatnu stručnu pomoć djeci i roditeljima iz zajednice.

„Zahvalni smo SOS Dječijim selima u BiH i cijelom stručnom kadru na svemu što rade za djecu i roditelje kroz aktivnosti Centra za rani rast i razvoj. Godinama unazad dijelom smo ove uspješne priče koja višestruko koristi obiteljima iz lokalne zajednice, i sigurno da ćemo i u sljedećem razdoblju podržavati rad Centra i nastaviti sufinancirati aktivnosti ovog servisa, ali i financijski pomoći obiteljima iz SOS Dječijeg sela u Sarajevu“, rekao je pomoćnik općinskog načelnika Tajib Delalić prilikom posjete Centru.

Centar za rani rast i razvoj prvi je akreditirani i certificirani Centar u BiH te je i ove godine ispunio sve akreditacijske standarde Agencije za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu u Federaciji BiH – AKAZ. Iz Organizacije su izrazili zahvalnost te istakli važnost podrške lokalnih partnera za sve obitelji u zajednici.

 „Kroz dugogodišnji rad sa djecom i roditeljima, primijetili smo da postoji potreba za kontinuiranom komunikacijom s roditeljima i djecom, a naš tim stručnjaka u okviru Centra za rani rast i razvoj kroz integriran pristup pruža univerzalne usluge za razvoj djece i unapređenje roditeljskih vještina. Općina Novi Grad nam više od desetljeća pomaže pružiti kvalitetu brige djeci bez roditeljskog staranja, ali i svakom djetetu i roditelju iz lokalne zajednice koji su dijelom Centra. Zahvaljujući podršci našeg lokalnog partnera, godišnje podržimo više od 300 djece i 200 roditelja kroz aktivnosti Centra, stoga smo im zahvalni od srca što su dijelom naše misije“, izjavio je nacionalni direktor SOS Dječijih sela u BiH Malik Garibija.

U Centru za rani rast i razvoj tim profesionalaca, koji se sastoji od pedagoga, psihologa, socijalnih radnika, pedijatara, defektologa i logopeda u suradnji s roditeljima prati dječji rast i razvoj od rođenja do desete godine. Centar pruža učinkovitu podršku ranjivim i marginaliziranim obiteljima, a tendencija organizacije jeste uspostavljanje servisa i u drugim općinama, kako bi što više obitelji u potrebi imale pristup ovim uslugama.

Osim sufinanciranja Centra za rani rast i razvoj, iz Općine Novi Grad ove godine su izdvojili dodatnih 15 000,00 KM koje će biti usmjerene na pokrivanje dijela godišnjih troškova jedne obitelji iz SOS Dječijeg sela u Sarajevu. Općina je ranije sudjelovala i u sufinanciranju rekonstrukcije vodovodne mreže u SOS Dječijem selu u Sarajevu koje je i smješteno na području ove općine. Više informacija o radu SOS Dječijih sela BiH i kako pomoći možete saznati na stranici www.sos-ds.ba.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Objavljena prva anketa za EU izbore

DNEVNIK Nove TV prvi je objavio istraživanje o ozračju...

Modrić ostaje u Realu

Kako se klupska nogometna sezona bliži svome kraju, a...

Ivan Turudić u ponedjeljak na posao

Novi glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Ivan Turudić, izabran...

Plenković: Parlamentarna većina funkcionira odlično

Premijer Andrej Plenković u subotu je izjavio da je...

Peru proglasio ‘transseksualizam’ mentalnom bolešću

Vlada Perua objavila je u petak dekret kojim proglašava “transseksualizam” mentalnim poremećajem....