Snježana Zovko: Simfonijski orkestar Mostar proslavlja 70 godina postojanja

Simfonijski orkestar Mostar priprema dva spektakla u lipnju u Mostaru. U programu Običnog radija koncerte je najavila Ravnateljica Simfonijskog orkestra Mostar Snježana Zovko.

U Simfonijskom orkestru Mostar nas je samo šest stalno zaposlenih. Usprkos toj činjenici stekli smo veliki broj prijatelja u BiH i diljem regije, što sa vrhunskim glazbenicima tako i s dirigentima. Tako su se prirodno nizali koncerti i već dugi niz godina imamo posloženu koncertnu sezonu i tijekom godine imamo barem 10 velikih koncerata.“, ističe Snježana Zovko.

Snježana Zovko svira violinu. U orkestru je od 1983. godine kada je primljena kao honorarna suradnica, a od 1985. godine je položila audiciju i od tada sve do danas je u Simfonijskom orkestru Mostar.

Etno-rock-simfonijski koncert povodom Svjetskog dana glazbe priređuju etnoskupina Čuvarice“ iz Rame i Simfonijski orkestar Mostar u Parku Zrinjevac u Mostaru. Koncert će se održati u četvrtak, 20. 6. 2024. s početkom u 21:00 sat, a na koncertu će se promovirati hrvatska kulturna baština ramskoga kraja. Nazivi nekih od pjesama su: Zemljo moja, Ruža za drugoga, Cure Hercegovke, Sazrilo je grožđe, Proljetna tuga, Moj Ivane, Misečino, Lipa kao vila,…

Prošle godine na manifestaciji Dani kulturne baštine imali smo priliku upoznat Etno-skupinu Čuvarice. Čuvši kako djevojke pjevaju i kakvu auru imaju u svom nastupu, ukazala se prilika za jedan zajednički koncert. Ovo je šesti koncert koji organiziramo u povodu Svjetskog dana glazbe. Realizacijom koncerta postiže se spoj hrvatske tradicije i kulturne baštine sa suvremenim zvukom Simfonijskog orkestra pojačanog članovima pratećeg benda. Imat ćemo priliku još jednom ugostiti Josipa Jocu Vukoju koji je aranžer i sudionik albuma koji su Čuvarice objavile. Ovaj koncert je kompilacija izbora pjesama s ta tri albuma. Autori svih skladbi su Biljana i David Glibo, a aranžmane za simfonijski orkestar napisao je Damir Bunoza koji će i dirigirati na koncertu. Ukupno će nas na sceni biti 45, tako da dragi prolaznici zastanite u Parku Zrinjevac sljedećeg četvrtka i zapjevajte s nama.“, govori Snježana Zovko o suradnji s etno-skupinom Čuvarice.

Zemljo moja
Zemljo moja

Živimo u vremenu kulture ambalaže koja prezire sadržaj. Nitko ne može nekom nametnuti što je kriva a što prava glazba. Mi kao Simfonijski orkestar Mostar moramo njegovati tradiciju slušanja dobre glazbe, posebice mladima otvoriti jedna vrata da vide koliko je dobro baviti se klasikom. Ponekad pravimo koncerte sadržaja koji ponekad odstupe od klasike. To je samo zbog toga da bi nas publika primijetila i poslušala.“, poručuje Snježana Zovko.

Koncert TRIBUTE TO GIPSY KINGS Simfonijski orkestar Mostar održat će u nedjelju, 30. 6. 2024.
na stadionu Kantarevac. To je zapravo još jedan u nizu koncerata kojima Simfonijski orkestar
Mostar obilježava 70 godina postojanja i djelovanja u Mostaru.

To je još jedan u nizu koncerata kojima obilježavamo 70 godina postojanja i djelovanja u Mostaru. Na koncertu će sudjelovati 40-ak glazbenika iz BiH Hrvatske i Srbije. Solisti su: Antonija Batinić, Karla Jovanović, Nenad Tomičić, Oliver Bevanda i Ivica Zovko. Svi su dugogodišnji suradnici Orkestra. Ovo je koncert za pamćenje, jer je i naš grad Mostar susretište različitih kultura i običaja kakva je i glazba koju izvode Gipsy Kingsi. Koncert počinje u 21 sat, a maestro je Ivan Hut, šef i dirigent Dubrovačkog simfonijskog orkestra.“, kazala je Snježana Zovko.

Ulaznice za ovaj koncert možete kupiti u distribuciji tvrtke Entrio i na svim njihovim prodajnim mjestima u BiH.

Cijeli intervju poslušajte na linku ispod.

Plakat za koncert TRIBUTE TO GIPSY KINGS Simfonijskog orkestara Mostar

Najčitanije

Bakir Krajinović: Svaki stanovnik zemlje ostavlja ugljični otisak

Bakir Krajinović bio je gostom još jedne emisije projekta...

Stolac se ovih dana priprema za Ilindan

Stolac se ovih dana priprema za Ilindan, koji se...

Kristijan Penavić: Volim snimati spotove i glazbu, a pogotovu stvarati pjesme

Mladi širokobriješki glazbenici Kristijan Penavić i Jozo Mikulić objavili...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...

Ante Barbarić: Zadovoljan sam svojom prvom pjesmom

Mladi glazbenik iz Širokog Brijega, Ante Barbarić koji ima...

Nakon cirkusa zvanog Svesrpski sabor objavljen spot: “Svi uz komandanta Vučića”

JUTROS je u jutarnjem programu srpske televizije Pink prikazan...

Započeo Međunarodni seminar “Jednake mogućnosti za sve-osnova socijalnih prava”

Međunarodni seminar pod naslovom “Jednake mogućnosti za sve-osnova socijalnih prava” započeo...

Continental Blidinje BIKE Festival: Završeno šesto izdanje najvećeg biciklističkog festivala

Blidinje BIKE Festival, jedan od najznačajnijih biciklističkih događaja u...