U prodaji je Gold collection Slobodana M. Kovačevića

Jedan od najplodonosnijih autora, producenata i glazbenika bivše države svakako je Slobodan M. Kovačević. U prodaji je “Gold collection” izdanje(dva CD-a), na kojima se nalazi njegovih četrdeset pjesama. Croatia Records je izdavač ove bogate kolekcije.

Kasnih šezdesetih, kao jedan od osnivača grupe ProArte, za njih je napisao veliki broj popularnih pjesama. 1973. godine osniva grupu More. U njoj je tijekom trinaest godina djelovanja “protutnjalo” sve najbolje što je Dalmacija tada imala; Meri CetinićOliver DragojevićDoris DragovićTedi SpalatoJasmin StavrosDalibor JurašinRemi KazinotiJoško BanovZlatko Brodarić i mnogi drugi. Upravo grupi More svi ovi pjevači duguju zahvalnost za kasnije uspješne solističke karijere.

Na “Gold Collection” izdanju nalazi se četrdeset najboljih Slobinih skladbi. “More, more” i “Konoba” su pjesme koje znaju svi i zauzele su prva mjesta na albumu. Nadalje, nezaboravnu skladbu grupe More “Sami sebi mi smo krivi” možemo čuti u originalnoj verziji, ali i u izvedbi Rade ŠerbedžijeSlobodana M. Kovačevića i Zorana LesendrićaSlobodan M. Kovačević pisao je pjesme i za Mišu Kovača, (“Čovjek bez adrese”) pa su i one uvrštene na izdanje. Dubrovački trubaduri također su gosti na ovoj zlatnoj kolekciji. “Sve su ljubavi otišle” je skladba koju je sa Slobom otpjevao legendarni Kemal Monteno. “Ko vječnu tugu nosi, taj ima pravo da pjeva” nezaboravna je melodija gupe ProArte i Vladimira Savčića Čobija, jednog od najpopularnih pjevača pop-rock scene sedamdesetih godina.

Ukratko, “Gold Collection” Slobodana M. Kovačevića obuhvatio je sami sukus njegovog glazbenog stvaralaštva i kronološkim redom predstavlja sve najbolje što je on u svojoj bogatoj karijeri napisao. 

“Gold Collection” Slobodana M. Kovačevića kupite u glazbenim prodavaonicama ili naručite na webshopu Croatia Recordsa po cijeni od 12,5 eura.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Oglas za posao: Prodaja pekarskih proizvoda u Neumu

Tražimo motivirane i odgovorne osobe za rad u prodaji...

Ante Barbarić: Zadovoljan sam svojom prvom pjesmom

Mladi glazbenik iz Širokog Brijega, Ante Barbarić koji ima...

Modrić ostaje u Realu

Kako se klupska nogometna sezona bliži svome kraju, a...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Kristijan Penavić: Volim snimati spotove i glazbu, a pogotovu stvarati pjesme

Mladi širokobriješki glazbenici Kristijan Penavić i Jozo Mikulić objavili...

Peru proglasio ‘transseksualizam’ mentalnom bolešću

Vlada Perua objavila je u petak dekret kojim proglašava “transseksualizam” mentalnim poremećajem....