Škola baleta Mostar Arabesque od 1.9. otvara svoja vrata za nove polaznike

Već 17 godina u Mostaru postoji škola baleta Balet Mostar Arabesque (BMA), koja je svojim radom promijenila kulturnu i umjetničku scenu Mostara, te omogućila djeci da osim klasičnog baleta, uče moderni i karakterni ples.

Kao i svake godine u isto vrijeme, od 1.9. BMA otvara svoja vrata za nove polaznike u Mostaru i Širokom Brijegu i to: predškolski uzrast „Little ballerina“ i školski, od 7 godina pa nadalje. Sve informacije u vezi sa tim moguće je naći na službenoj Facebook i Instagram stranici „Balet Mostar Arabesque“.

Direktorica BMA Arleta Ćehić, prof. baletske pedagogije i prof. likovnih umjetnosti, ne krije ponos govoreći o dosadašnjim uspjesima:

„Zaista je nevjerovatno da smo, ni u kakvim uvjetima, poklonili toliko toga ovom gradu: od otvaranja značajnih dječjih kulturnih manifestacija i festivala, preko otvaranja važnih regionalnih događaja, dvanaest konceptualnih koncerata, koji su odraz jednog modernog pogleda na svijet bajki, ispričanog baletnim jezikom od djece Mostara, pa sve do zlatnih medalja sa svjetskih natjecanja. Počev od zadnjeg IDTCI (International Dance Talent Competition Italy) 2023 gdje su od respektabilnog žirija osvojena fantastična tri treća mjesta u baletu ( solo, trio I drupni ples), a 2022. je na istom natjecanju osvojena zlatna medalja za duo koreografiju i jedno treće mjesto u kategoriji Contemporary grupa, preko Finals Dance World Cup Telford Engleska 2021. (brončana medalja u kategoriji balet za djecu do 9 godina), te ostalih značajnih svjetskih natjecanja u Španjolskoj, Portugalu, Njemačkoj, Rumunjskoj itd.

Od nove školske godine očekujem nastavak ozbiljnog rada na edukaciji i promociji baleta i konačno shvatanje ljudi na vlasti, da je duhovna glad jednaka fizičkoj, te da na njoj počiva i opstaje civilizacija.“

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Oglas za posao: Prodaja pekarskih proizvoda u Neumu

Tražimo motivirane i odgovorne osobe za rad u prodaji...

Ante Barbarić: Zadovoljan sam svojom prvom pjesmom

Mladi glazbenik iz Širokog Brijega, Ante Barbarić koji ima...

Modrić ostaje u Realu

Kako se klupska nogometna sezona bliži svome kraju, a...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Kristijan Penavić: Volim snimati spotove i glazbu, a pogotovu stvarati pjesme

Mladi širokobriješki glazbenici Kristijan Penavić i Jozo Mikulić objavili...

Peru proglasio ‘transseksualizam’ mentalnom bolešću

Vlada Perua objavila je u petak dekret kojim proglašava “transseksualizam” mentalnim poremećajem....