Sin američkog predsjednika Hunter Biden proglašen krivim

Hunter Biden, 54-godišnji sin američkog predsjednika Joea Bidena proglašen je krivim na sudu u saveznoj državi Delaware. Osuđen je po sve tri točke optužnice za laganje u cilju stjecanja dozvole za oružje i posjedovanje revolvera u periodu kada je bio ovisnik o drogama. Presuda stiže pred same izbore, a slijedi i novo suđenje koje će se svakako odraziti na rezultate izbora.

“Laptop iz pakla” mogao je promijeniti ishod izbora 2020.

Hunterovi sumnjivi poslovi u inozemstvu, pogotovo u Ukrajini, te poznati slučaj s izgubljenim laptopom koji je sadržavao privatne fotografije na kojima Hunter konzumira droge i spava s prostitutkama, gotovo su promijenili ishod izbora 2020. godine. Američki Demokrati uz pomoć naklonjenih medija nastojali su zataškati slučaj. Osim kontroverznih fotografija, laptop je sadržavao i dokaze kako je Hunter iskoristio utjecaj svog oca u poslovima u energetskom sektoru u Ukrajini. Prema nekim anketama provedenim u SAD-u, dio birača koji je glasao za Bidena predomislio bi se zbog laptopa. Riječ je o postotku koji bi Trumpu donio pobjedu na izborima.

Biden bi mogao dobiti 25 godina zatvora

Porota je odluku o krivnji donijela drugi dan. Izricanje kazne koja može biti i do 25 godina zatvora očekuje se za četiri mjeseca. Uz zatvorsku kaznu, Hunter Biden mogao bi dobiti i novčanu kaznu u visini od 750 000 dolara. Za američkog predsjednika ovo je vrlo nezgodna situacija zbog izbora koji nadolaze u studenom ove godine. Otac Joe medijima je već najavio kako neće iskoristiti svoju ovlast pomilovanja ukoliko sin Hunter bude osuđen.

Suprugu pokojnog brata Biden je navukao na crack

U suđenju koje je trajalo svega tjedan dana, među svjedocima su se našli Hunterova bivša žena, bivša djevojka i prodavač oružja koji mu je prodao revolver. Udovica pokojnog brata Beaua Bidena Hallie posvjedočila je sudu kako ju je Hunter navukao na drogu. SMS poruke upućene Hallie koje je sudu predočilo tužiteljstvo jasno su pokazale kako je Hunter „pušio crack“ i „čekao dilera“, nedugo nakon što je kupio revolver. Obrana je neuspješno pokušavala dokazati kako Hunter nije bio na drogama kada je ispunjavao prijavu i posjedovao oružje.

Slijedi suđenje za porezne prijevare u Kaliforniji

U rujnu ove godine Hunter se suočava s novim suđenjem. Optužen je za izbjegavanje plaćanja federalnog poreza na dohodak u visini od 1,4 milijuna dolara. Ovaj slučaj mogao bi biti još štetniji za predsjedničku kampanju oca Joea Bidena. Kontroverze oko predsjednikovog sina dugogodišnji su problem za američke Demokrate.

Najčitanije

Bakir Krajinović: Svaki stanovnik zemlje ostavlja ugljični otisak

Bakir Krajinović bio je gostom još jedne emisije projekta...

Stolac se ovih dana priprema za Ilindan

Stolac se ovih dana priprema za Ilindan, koji se...

Kristijan Penavić: Volim snimati spotove i glazbu, a pogotovu stvarati pjesme

Mladi širokobriješki glazbenici Kristijan Penavić i Jozo Mikulić objavili...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...

Ante Barbarić: Zadovoljan sam svojom prvom pjesmom

Mladi glazbenik iz Širokog Brijega, Ante Barbarić koji ima...

Nakon cirkusa zvanog Svesrpski sabor objavljen spot: “Svi uz komandanta Vučića”

JUTROS je u jutarnjem programu srpske televizije Pink prikazan...

Ana Bavrka i Tomislav Cvitanušić pričali o tome kako doista živjet u skladu s prirodom

U prekrasnom ambijentu najdragocjenijeg bisera Bosne i Hercegovine, vodopadu...

Continental Blidinje BIKE Festival: Završeno šesto izdanje najvećeg biciklističkog festivala

Blidinje BIKE Festival, jedan od najznačajnijih biciklističkih događaja u...