Predstavnici Vlade HNŽ-a i OESS-a o kurikularnoj reformi u HNŽ-u

Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač i ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a Adnan Velagić danas su, u zgradi Vlade HNŽ-a, s voditeljem Misije OESS-a u BiH NJ.E. Brianom Aggelerom i njegovim suradnicima održali sastanak na temu provedbe procesa kurikularne reforme u HNŽ-u.

Istaknuvši važnost ove teme za HNŽ, predsjednica Buhač podsjetila je na činjenicu kako je Vlada kao jedan od svojih prioriteta postavila provedbe svih procesa nužnih za realizaciju kurikularne reforme.

– Svjesni složenog političkog i društvenog sustava HNŽ, u cijelosti poštujući naše posebnosti, čvrsto smo opredijeljeni unaprijediti naš prosvjetni sustav kroz suvremeni način sticanja znanja i vještina, a sve kako bi našoj djeci i mladima zajamčili najbolju moguću izobrazbu- poručila je predsjednica Buhač.

Predočivši veleposlaniku Aggeleru stanje u prosvjetnomu sustavu HNŽ-a, ministar Velagić je istaknuo kako je obostrani cilj unaprjeđenje različnih društvenih sfera, s posebnim naglaskom na prosvjetni sustav.

– Jedno od opredjeljenja Vlade HNŽ-a jest stvaranje boljih uvjeta u prosvjeti, kako za učenike tako i za nastavnike. Osim toga, cilj nam je unaprijediti prosvjetni sustav u smislu pružanja funkcionalnih znanja i vještina našim učenicima koji će biti prepoznatljivi na tržištu. Ovom prigodom zahvaljujem OESS-u na dosadanjoj potpori u provedbi brojnih projekata, uvjeren kako će pozitivna i uspješna suradnja Ministarstva, Vlade i Misije OESS-a biti nastavljena i u predstojećemu razdoblju – izjavio je ministar Velagić.

– Misija nam je prenijeti iskustva drugih županija koje eksperimentalno provode ovu reformu i dati potporu u donošenju ključnih odluka za usvajanje i provedbu kurikularne reforme. Raduje me što su čelnici HNŽ-a iskazali spremnost na suradnju, svjesni potrebe provedbe ove reforme koja će zasigurno donijeti dobro prosvjetnomu sustavu – kazao je ovom prigodom veleposlanik Aggeler.

Na sastanku je dogovoreno ustrojavanje tima sastavljenog od predstavnika Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a, Zavoda za školstvo, Pedagoškoga zavoda i OESS-a čija će zadaća biti usklađivanje kurikularne reforme u HNŽ-u s nastavnim planovima i programima obaju zavoda, kao i novoga Zakona o osnovnomu odgoju i obrazovanju s ovim procesima. Istaknuta je važnost suradnje svih subjekata uključenih u ovaj proces kako bi reforma bila pravodobno izrađena i i provedena.

Najčitanije

Bakir Krajinović: Svaki stanovnik zemlje ostavlja ugljični otisak

Bakir Krajinović bio je gostom još jedne emisije projekta...

Stolac se ovih dana priprema za Ilindan

Stolac se ovih dana priprema za Ilindan, koji se...

Kristijan Penavić: Volim snimati spotove i glazbu, a pogotovu stvarati pjesme

Mladi širokobriješki glazbenici Kristijan Penavić i Jozo Mikulić objavili...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...

Ante Barbarić: Zadovoljan sam svojom prvom pjesmom

Mladi glazbenik iz Širokog Brijega, Ante Barbarić koji ima...

Nakon cirkusa zvanog Svesrpski sabor objavljen spot: “Svi uz komandanta Vučića”

JUTROS je u jutarnjem programu srpske televizije Pink prikazan...

Continental Blidinje BIKE Festival: Završeno šesto izdanje najvećeg biciklističkog festivala

Blidinje BIKE Festival, jedan od najznačajnijih biciklističkih događaja u...

Započeo Međunarodni seminar “Jednake mogućnosti za sve-osnova socijalnih prava”

Međunarodni seminar pod naslovom “Jednake mogućnosti za sve-osnova socijalnih prava” započeo...