Predstavljamo novi album Matije Dedića “Family & Friends”

U prodaji je luksuzno opremljen CD i Blu-ray “Family & Friends”Matije Dedića, sa snimkom koncerta održanog sredinom ožujka u ZKM-u, gdje je naš proslavljeni jazz pijanist oduševio publiku koncertom koji je trajao puna dva i pol sata. 

Povod za koncert u jednom od Matijinih najdražih koncertnih prostora bile su tri značajne obljetnice. Kako je na samom početku objasnio Antun Tomislav Šaban, tajnik Hrvatskog društva skladatelja, rijetko kad se dogodi da jedan glazbenik u istoj godini obilježava nekoliko velikih obljetnica, a u Matijinom slučaju to je 25. godina rada jazz sastava “Matija Dedić Trio”50. godina njegovog života i 100. godina jedne od najvećih hrvatskih skladateljica, Dore Pejačević, kojom je Matija posebno fasciniran.

Upravo je s njenim opusom, klavirskim minijaturama iz ciklusa “Život cvijeća, op.1”Matija započeo koncert. U drugom dijelu koncerta na pozornici su mu se pridružili Krunoslav Levačić na bubnjevima i Žiga Golob na kontrabasu. Ovaj trio već punih 25 godina oduševljava svojim jazz opusom, a za ovu posebnu večer odsvirali su nekoliko Matijinih autorskih skladbi, skladbe Milesa Davisa i Freddiea Hubbarda. Posebno iznenađenje večeri, koje je Matija vješto skrivao i od najbližih suradnika, bila je Lu Dedić koja je uz tatu otpjevala pjesmu “Zadnji sati ljeta”, autora Tvrtka Hreleca i Kristijana Beluhana

Na CD-u i Blu-rayu nalazi se jedanaest skladbi u vrhunskoj izvedbi Matije Dedića kao i njegovih prijatelja i obitelji te bogato opremljena knjižica u izdanju CantusaAlbum Family & Friends daje savršeni uvid u Matijinu nevjerojatnu sposobnost improvizacije, posvećenost glazbi i slobodi intepretacije te nevjerojatnu lakoću kojom uvodi publiku u svoj glazbeni svijet. 

Album “Familiy & Friends” od danas možete pronaći u prodaji po cijeni od 13,50 eura na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na webshopu.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Modrić ostaje u Realu

Kako se klupska nogometna sezona bliži svome kraju, a...

Potresna snimka Vukovarke: ‘Gdje je? Pred mojim očima si ga odveo’

Iva Radić dočekala je ispred Tužiteljstva u Beogradu Jovana...

Objavljena prva anketa za EU izbore

DNEVNIK Nove TV prvi je objavio istraživanje o ozračju...

Premijer Andrej Plenković sa suprugom Anom

Premijer Andrej Plenković u stresnom razdoblju sastavljanja nove vlade...

Veličanstvena deveta zagrebačka povorka “Hoda za život”

Deveta zagrebačka povorka "Hoda za život, obitelj i Hrvatsku"...