Predsjednik Herceg s rukovodstvom mostarske HVIDRE

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg ugostio je danas članove Predsjedništva Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskoga rata (HVIDRA) Mostar s kojima je razgovarao o tekućim aktivnostima Udruge te planovima koje imaju za predstojeće razdoblje.

Predsjednik mostarskoga ogranka Hvidre Darko Drmać i ovom se prigodom zahvalio županijskoj vladi i njezinu predsjedniku na kontinuiranoj potpori koju pružaju kako Hvidri i njezinim aktivnostima, tako i ukupnim potrebama braniteljske populacije u cjelini.

Iznimno smo zadovoljni suradnjom koju godinama ostvarujemo s Vladom HNŽ-a, na čelu s predsjednikom Hercegom, na njihovu zalaganju u traženju rješenja za sva pitanja koja opterećuju braniteljsku populaciju, osobito na razumijevanju i potpori koju kontinuirano pružaju braniteljskoj populaciji, kako stradalnicima i njihovim obiteljima tako i ratnim veteranima u cjelini. To je činjenica koju jako poštujemo“, kazao je ovom prigodom predsjednik Drmać, upoznavši svojega domaćina i s tekućim pripremama za 29. izdanje međunarodnoga Hvidrina božićnog malonogometnog turnira kojemu je Vlada HNŽ-a tradicionalno jednim od najjačih i najdugotrajnijih pokrovitelja.

Uvijek smo, bez obzira na zahtjevnost vremena i problema koji su pred nama, bili i ostat ćemo uz naše branitelje, u svim njihovim potrebama, aktivnostima i programima. Redovito izdvajamo sredstva za pomoć i potporu braniteljima koja se, prije svega, odnose na njihova liječenja, nabavu pomagala, zdravstvenu skrb, školovanje djece, socijalna i druga pitanja. Izdvajamo sredstva i za poticaje zapošljavanja pripadnika braniteljske populacije i njihova ravnopravnog integriranja u društveni i gospodarski život. Ne smijemo nikada gubiti iz vida činjenicu da se radi o ljudima koji su, braneći ovu zemlju i žrtvujući svoje živote i zdravlje, zavrijedili naše puno poštovanje i svaku potporu svih razina vlasti“, poručio je predsjednik Herceg.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Objavljena prva anketa za EU izbore

DNEVNIK Nove TV prvi je objavio istraživanje o ozračju...

Modrić ostaje u Realu

Kako se klupska nogometna sezona bliži svome kraju, a...

Ivan Turudić u ponedjeljak na posao

Novi glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Ivan Turudić, izabran...

Plenković: Parlamentarna većina funkcionira odlično

Premijer Andrej Plenković u subotu je izjavio da je...

Peru proglasio ‘transseksualizam’ mentalnom bolešću

Vlada Perua objavila je u petak dekret kojim proglašava “transseksualizam” mentalnim poremećajem....