Potpora predsjednika Hercega proslavi 135. rođendana Hrvatske glazbe Mostar

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg primio je danas glavnoga tajnika i predsjednika Skupštine Hrvatske glazbe Mostar Darka Šunjića i Damira Zadru. Zahvalivši mu na dugogodišnjoj potpori radu Glazbe, Šunjić i Zadro predstavili su predsjedniku Hercegu projekt pripreme obilježavanja 135. obljetnice postojanja Hrvatske glazbe Mostar koja će biti proslavljena u svibnju sljedeće godine.

Riječ je o jednoj od najstarijih aktivnih glazbi u cjelokupnoj BiH, ujedno o jednomu od najstarijih društava u Mostaru uopće. Prateći povijesni razvoj, sve nedaće i iskušenja kroz koja smo prošli, zapravo dobrim dijelom pratite ukupnu mostarsku povijest od kraja 19. stoljeća do danas, na što smo izrazito ponosni. Tim povodom odlučili smo izdati veliku monografiju koja će zaokružiti naše dosadašnje djelovanje, prikazati jedan značajan dio mostarske prošlosti, i biti zavrijeđeni spomen na sve naše prijatelje koji su bili dijelom Hrvatske glazbe Mostar“, kazali su Šunjić i Zadro.

Predsjednik Herceg najavio je financijsku potporu proslavi ove velike obljetnice i izdavanju prigodne knjige, kazavši kako i osobno rado prati rad mostarskih glazbara.

Njihove prvosvibanjske budnice jedno su od nezaobilaznih obilježja našeg grada, a posebno mi se sviđa iskorak koji su napravili sa sjajnim ljetnim koncertima kojima tradicionalno daruju svoje sugrađane. Prepoznajući njihovu vrijednost i predanost, ali i poštujući njihovo trajanje, rado sam se odazvao pozivu pružiti potporu planovima Hrvatske glazbe Mostar za respektabilnu 135. obljetnicu“, poručio je ovom prigodom Nevenko Herceg.

Najčitanije

VIDEO: Dignuli dron pa kiselinom oštetili travnjak na stadionu?

Velež je prijavio oštećenje na glavnom travnjaku na stadionu...

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

Nožem ubio oca i ranio majku

U poslijepodnevnim satima se u blizini Varaždina dogodila tragedija...

SULUDO: Mladić (23) u satima silovao ženu od skoro 100 godina

Beogradski Viši sud odredio je pritvor od 30 dana...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...

AS: ‘Da se Ancelottija pita, Modrić bi ostao još jednu godinu’

U subotu je Real Madrid osigurao svoj 36. naslov...

Stari partneri daju podršku Plenkoviću za mandatara

Andrej Plenković ovaj tjedan bi trebao osigurati novu saborsku...

18-godišnjak kod Vukovara zapalio hrvatsku zastavu

Jednomjesečni istražni zatvor određen je 18-godišnjaku jer je 1....