Podrška Grada Sarajeva Sarajevo Film Festivalu

Grad Sarajevo i ove je godine pružio snažnu podršku Sarajevo Film Festivalu te su gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i direktor Sarajevo Film Festivala Jovan Marjanović potpisali ugovor o podršci Grada ovogodišnjem, 29. Sarajevo Film Festivalu.

Grad Sarajevo nam je godinama važan partner i pruža nam podršku zahvaljujući kojoj Festival raste iz godine u godinu. Zajedno smo domaćini svjetskim, regionalnim i domaćim filmskim umjetnicima, gradonačelnicima svijeta i regije, zajedno s našom publikom i turistima Sarajevo je mjesto održavanja velike filmske smotre i mjesto susreta. Rekordan broj prijavljenih filmova, njih više od 1300, čak 935 prijavljenih filmova za natjecateljske programe Sarajevo Film Festivala od kojih je 49 u konkurenciji za nagrade Srce Sarajeva, naši gosti, publika, obećavaju izvrsno 29. festivalsko izdanje. Grad Sarajevo, koji je od 2019. godine UNESCO grad filma i ovogodišnji dobitnik prve nagrade Global Production u kategoriji najboljeg grada filma, garantira nezaboravne trenutke na 29. Sarajevo Film Festivalu. Radujemo se”, izjavio je direktor Sarajevo Film Festivala Jovan Marjanović.

Odbrojavanje je počelo. Svakim danom sve smo bliži 29. izdanju Sarajevo Film Festivala. Najbolji Grad filma živi u iščekivanju prestižne svjetske filmske smotre, filmskih stvaratelja današnjice i strastvenih ljubitelja sedme umjetnosti. Zahvaljujem direktoru Jovanu Marjanoviću i njegovom timu na izvrsnoj suradnji i posvećenosti, da se i ovaj put predstavimo kao ponosni UNESCO grad filma. Grad Sarajevo nastavlja podržavati misiju Sarajevo Film Festivala, koji ovaj grad čini prepoznatljivim, boljim, uspješnijim mjestom. ‘Malo’ Sarajevo na velikom, svjetskom filmskom platnu! Od 11. do 18. kolovoza 2023.”, izjavila je gradonačelnica Karić.

29. Sarajevo Film Festival će biti održan od 11. do 18. kolovoza 2023.

Najčitanije

VIP Betting kladionica zapošljava više djelatnika

VIP Betting kladionica otvara nove poslovnice u Mostaru i...

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Mostar: Solistički koncert Ante Milića

U nedjelju 23. lipnja 2024. godine u Hrvatskom domu...

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Mirjana Miličević: Održivi razvoj mora biti prioritet u zaštićenom području

Zaštićena područja prirode u Bosni i Hercegovini su oni dijelovi...

Oglas za posao: Referent u računovodstvu i financijama i skladištar

Poduzeće SUTON PRINT doo – Široki Brijeg se dugi...

Josip Šaravanja: Život u hercegovačkom selu može biti progresivan

Udruga Mlada snaga - Hamzići i ove godine organizira...

Jelena Rozić: Cijeli motiv knjige je šetnja Mostarom, mojim životom i sjećanjima

Jelena Rozić, spisateljica iz Mostara, predstavlja mostarskoj publici svoju...