Pet vrhunskih nastupa koje ne želiš propustiti na Mostar Summer Festu 2024

Čeka se cijelu godinu, a mine u tri (uvijek prekratka!) ljetna dana… MSF dođe kao san ljetne noći. Koga stići poslušati i pogledati na festivalu? Sve do jednoga, a sljedećih pet izvođača obećava izvedbe koje bi se godinama mogle prepričavati. Zato ih nemoj propustiti ni pod razno.

M.O.R.T.

Tvrdi su i žestoki, iz 2023. donose svjež materijal. Toliko su puni vjere u svoju muziku da se nisu libili album karijere nazvati ‘Samo hrabro i bezveze!’. Hrabri su, bezveze nisu, o ne ne. Nabrijani Sinjani dolaze na vreli Mostar Summer Fest po prvi put. Zvuči kao dobitna kombinacija za fantastični punk nastup. Pogo zagarantiran.

Zoster

U zadnje su vrijeme kritičari isticali da je Zoster postao najbolji kad je izbacio Najgori, album. Taj hvalospjev ništa ne kazuje o Zosteru, koliko o kritičarima da su prespavali prvih dvadesetak Zosterovih godina. Jer Zoster je oduvijek najbolji, bez greške i svih pet albuma su remek-djela. Mostar je njihovo napajalište, njihov dnevni boravak, trpezarijski stol, fotelja, igralište iza zgrade, zidić, njihova vjera i hram. Tu su domaći, tu su svoji na svom, zato je svaki Zosterov mostarski nastup duhovni nivo iznad.

Mimi Mercedez

Publika je željezo, Mimi je kovač, nastupi su vrući, Mimi to kuje bez edita, bez cenzure. Laka na jeziku, tvrda na rimi – Mimi ubija s nastupom. Velika žena, velika performerica, najbolja riba. Teška kategorija. Nastupi su joj ozbiljan lom i raspašoj, žurka koja se ne zaboravlja.

Matija Cvek & The Funkensteins

Tko još ne zna za Matiju Cveka? On je novo veliko kantautorsko ime u nastajanju, vlasnik dva albuma inteligentnog popa i tvorac možda najvećeg hita u Hrvatskoj u zadnjih petnaestak godina – ‘Trebaš li me’. U naponu je stvaralačke i koncertne snage, usto, pravi zagrebački džentlmen.

Urban&4

Što reći o glazbeniku koji i nakon tridesetak godina karijere radi svoje najbolje pjesme? Takva je elegična pastorala ‘Blijeda u proljeće’, jedan od najdivnijih lirskih momenata prebogate Urbanove karijere: ”Blijeda u proljeće, oči snene, oči duboke, suton isparava pred nama, a krhotine dana, tjeraju život na još jedno čudo…” Uživajmo u Urbanu kad ga imamo, on je čudo.

Najčitanije

Bakir Krajinović: Svaki stanovnik zemlje ostavlja ugljični otisak

Bakir Krajinović bio je gostom još jedne emisije projekta...

Stolac se ovih dana priprema za Ilindan

Stolac se ovih dana priprema za Ilindan, koji se...

Kristijan Penavić: Volim snimati spotove i glazbu, a pogotovu stvarati pjesme

Mladi širokobriješki glazbenici Kristijan Penavić i Jozo Mikulić objavili...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...

Ante Barbarić: Zadovoljan sam svojom prvom pjesmom

Mladi glazbenik iz Širokog Brijega, Ante Barbarić koji ima...

Nakon cirkusa zvanog Svesrpski sabor objavljen spot: “Svi uz komandanta Vučića”

JUTROS je u jutarnjem programu srpske televizije Pink prikazan...

Continental Blidinje BIKE Festival: Završeno šesto izdanje najvećeg biciklističkog festivala

Blidinje BIKE Festival, jedan od najznačajnijih biciklističkih događaja u...

Započeo Međunarodni seminar “Jednake mogućnosti za sve-osnova socijalnih prava”

Međunarodni seminar pod naslovom “Jednake mogućnosti za sve-osnova socijalnih prava” započeo...