Papa Franjo otkazao audijenciju zbog ‘blage gripe’

U subotu ujutro Vatikan je objavio da je papa Franjo, koji pati od raznih zdravstvenih tegoba i prošle je godine dva puta bio u bolnici, otkazao zakazanu audijenciju za taj dan zbog blage gripe.

U priopćenju od 24. veljače, Vatikan je rekao da je “zbog blagog stanja nalik gripi, papa kao preventivnu mjeru otkazao audijenciju zakazanu za danas.”

Jedini javni termin koji je papa Franjo imao u subotu bio je susret s đakonima Rimske biskupije, s kojima se trebao sastati u 9.15 sati. lokalno vrijeme.

Glasnogovornik Vatikana Matteo Bruni rekao je da je papin nedjeljni govor anđela Gospodnjeg u podne još uvijek na rasporedu te da se za subotu ne očekuju daljnje informacije o zdravstvenom stanju.

Papa Franjo (87) pati od raznih zdravstvenih tegoba, uključujući kronični išijas i probleme s koljenima koji su ga prikovali na korištenje invalidskih kolica i uzrokovali probleme u kretanju, osobito tijekom međunarodnih putovanja.

Također je izložen povećanom riziku od respiratornih infekcija, jer mu je kao mladom isusovcu odstranjen dio jednog plućnog krila nakon posebno jake upale pluća.

Prošle godine Francis je proveo tri noći u rimskoj bolnici Gemelli krajem ožujka i početkom travnja zbog bronhitisa, opisujući situaciju nakon toga kao blisku situaciju. Zatim je proveo više od tjedan dana u bolnici u lipnju prošle godine nakon što je bio podvrgnut operaciji trbušne kile.

Papa je u prosincu bio prisiljen otkazati planirani put u Dubai na klimatski summit COP28 zbog respiratorne infekcije.

Iako nema planiranih putnih obveza u nadolazećim mjesecima, očekuje se da će Francis tijekom ljeta i jeseni obaviti nekoliko međunarodnih putovanja, uključujući posjete Oceaniji, Belgiji i potencijalno uzvratni posjet svojoj rodnoj Argentini.

Također bi trebao predsjedati drugom polovicom svoje Biskupske sinode o sinodalnosti u listopadu, zatvarajući višegodišnji proces koji se smatra jednim od najvažnijih projekata njegova papinstva.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Mostar: Solistički koncert Ante Milića

U nedjelju 23. lipnja 2024. godine u Hrvatskom domu...

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Mirjana Miličević: Održivi razvoj mora biti prioritet u zaštićenom području

Zaštićena područja prirode u Bosni i Hercegovini su oni dijelovi...

VIP Betting kladionica zapošljava više djelatnika

VIP Betting kladionica otvara nove poslovnice u Mostaru i...

Oglas za posao: Referent u računovodstvu i financijama i skladištar

Poduzeće SUTON PRINT doo – Široki Brijeg se dugi...

Josip Šaravanja: Život u hercegovačkom selu može biti progresivan

Udruga Mlada snaga - Hamzići i ove godine organizira...

Jelena Rozić: Cijeli motiv knjige je šetnja Mostarom, mojim životom i sjećanjima

Jelena Rozić, spisateljica iz Mostara, predstavlja mostarskoj publici svoju...