Održana peta sjednica kolegija za Europske integracije

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko- neretvanske županije danas je bio nazočan na petoj sjednici Kolegija za europske integracije koja je odražena u Sarajevu, a na poziv gđe Borjane Krišto, predsjedateljice Vijeća ministara Bosne  i Hercegovine.

Na sjednici se između ostalog raspravljalo o Poziciji Bosne i Hercegovine za 5. sastanak Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje između Bosne i Hercegovine i Europske unije, Izvješću o realiziranim aktivnostima u okviru izrade Programa integriranja Bosne i Hercegovine u Europsku uniju, o Spornim pitanjima nastalim u izradi Programa integriranja Bosne i Hercegovine u Europsku uniju, te Informaciji o radu na Akcionom planu za realizaciju 14 prioriteta i aktivnostima na uspostavi ministarskih konferencija.

Ovom prigodom predsjednik Herceg je još jednom istaknuo kako Vlada HNŽ u cijelosti dijeli europske vrijednosti integriranja.

 ”U više sam navrata istaknuo, ali želim to iznova ponoviti – Vlada Hercegovačko-neretvanske županije u cijelosti dijeli europske vrijednosti integriranja i čvrsto je opredijeljena da se, kroz partnerstvo i suradnju, još snažnije uključi u taj proces i tako doprinese što skorijem prijamu BiH u članstvo EU,“ kazao je predsjednik Herceg dodavši kako je svjestan da BiH, kao država u procesu pristupanja, mora ispuniti sve kriterije i da to ovisi isključivo o nama i našoj spremnosti da u cijelosti preuzmemo i implementiramo europske vrijednosti.

Inače, Kolegij za europske integracije predstavlja vrhovno političko tijelo čija je funkcija da osigura usuglašenost stavova o ključnim strateškim i političkim pitanjima u oblasti EU integracija.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Mostar: Solistički koncert Ante Milića

U nedjelju 23. lipnja 2024. godine u Hrvatskom domu...

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Mirjana Miličević: Održivi razvoj mora biti prioritet u zaštićenom području

Zaštićena područja prirode u Bosni i Hercegovini su oni dijelovi...

VIP Betting kladionica zapošljava više djelatnika

VIP Betting kladionica otvara nove poslovnice u Mostaru i...

Oglas za posao: Referent u računovodstvu i financijama i skladištar

Poduzeće SUTON PRINT doo – Široki Brijeg se dugi...

Josip Šaravanja: Život u hercegovačkom selu može biti progresivan

Udruga Mlada snaga - Hamzići i ove godine organizira...

Jelena Rozić: Cijeli motiv knjige je šetnja Mostarom, mojim životom i sjećanjima

Jelena Rozić, spisateljica iz Mostara, predstavlja mostarskoj publici svoju...