Izborna Skupština DHK HB: Za predsjednika izabran Ivan Baković

U Mostaru je jučer održana izborna Skupština Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB). Članovi Društva izabrali su nova upravna tijela za sljedeće četverogodišnje razdoblje.

Za predsjednika DHK HB izabran je Ivan Baković iz Mostara. Funkcije dopredsjednica preuzele su Finka Filipović iz Travnika i Ružica Soldo iz Širokog Brijega.

U Upravni odbor izabrani su Hrvoje Barbir (Ploče), Anto Marinčić (Žepče), Ivan Sivrić (Čitluk) i Mijo Tokić (Tomislavgrad). U Nadzorni odbor ušli su Mate Grbavac (Ljubuški), Željko Kocaj (Vitez) i Srećko Marijanović (Stolac).

Članovi Časnoga suda postali su Marijan Mandić (Mostar), Mato Nedić (Orašje) i Pero Pavlović (Neum), dok su u Odbor za Statut i opće akte imenovani Mirko Ćurić (Đakovo), Marko Matić (Zagreb) i Anto Zirdum (Vitez). U Odbor za književne veze izabrani su Antun Lučić (Mostar), Miro Petrović (Mostar) i Mladen Vuković (Split).

Pred izbor članova upravnih tijela, predsjednik DHK HB Ivan Baković predstavio je izvješće o radu Društva u protekloj godini. Izvješće je obuhvatilo aktivnosti Društva, uključujući tradicionalne književne manifestacije, prigodne tribine, predstavljanja knjiga i izdavačke aktivnosti.

Javnost je o ovim događanjima redovito informirana putem medija i službene internetske stranice Društva. Posebno je istaknuta suradnja sa srodnim udrugama, uključujući susret s upravom DHK u Zagrebu i potpisivanje sporazuma o suradnji s Društvom hrvatskih književnika, Maticom hrvatskom Mostar i časopisom Cvitak.

Od posljednje Skupštine, na prijedlog povjerenstva za prijem i reviziju članstva, u DHK HB primljeni su novi članovi: Nevenka Rezo (Posušje), Ivo Mijatović (Rešetari), fra Marijan Karaula (Livno), Igor Divković (Zagreb), Snježana Lovrić (Mostar) i Viktorija Bukovac (Mostar).

Skupštini su nazočili i posebni gosti: prof. dr. sc. Ivo Čolak, predsjednik Glavnog vijeća HZ HB, i prof. Ivan Vrljić, tajnik Glavne podružnice Mostar HKD Napredak.

Prije početka Skupštine, član DHK HB fra Miljenko Stojić održao je misu zadušnicu u kapelici crkve sv. Petra i Pavla u Mostaru, moleći za sve preminule članove Društva.

Detaljno izvješće o radu Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne između dviju Skupština dostupno je na službenoj web stranici: Izvješće o radu DHK HB.

Najčitanije

Mirjana Miličević: Održivi razvoj mora biti prioritet u zaštićenom području

Zaštićena područja prirode u Bosni i Hercegovini su oni dijelovi...

Jelena Rozić: Cijeli motiv knjige je šetnja Mostarom, mojim životom i sjećanjima

Jelena Rozić, spisateljica iz Mostara, predstavlja mostarskoj publici svoju...

Bakir Krajinović: Svaki stanovnik zemlje ostavlja ugljični otisak

Bakir Krajinović bio je gostom još jedne emisije projekta...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...

Ivan Marić: Ljudi moraju biti svjesni da bacajući otpad ubijaju sve nas

Speleološko društvo Herceg utemeljeno je 2012. godine. Osnovni ciljevi...

Ante Barbarić: Zadovoljan sam svojom prvom pjesmom

Mladi glazbenik iz Širokog Brijega, Ante Barbarić koji ima...

Igor Delač: Propagiram pozitivu i htio bi nastupati u Hercegovini

Igor Delač, poznati glazbenik prepoznatljivog glasa predstavlja svoj novi singl...

Kristijan Penavić: Volim snimati spotove i glazbu, a pogotovu stvarati pjesme

Mladi širokobriješki glazbenici Kristijan Penavić i Jozo Mikulić objavili...