Od tonova izvan radijskog etera do tolerancije – Battifiaca i Ferlin na Dori s pjesmom “Vodu piti trizan biti”

“Vodu piti trizan biti”, pjesma je Maria Battifiace i Roberta Ferlina. Pjesma se ističe po dubokoj poruci o toleranciji, razumijevanju i ljudskosti. Autor glazbe i teksta je Bruno Krajcar. On je zajedno s Maurom Giorgijem, radio na aranžmanu pri stvaranju ove pjesme koja nadahnjuje svojom autentičnošću.  Njihov će nastup na Dori donijeti nešto novo, ističući važnost čakavskog narječja i tradicije

“Drago mi je što je pjesma ‘Vodu piti trizan biti’ dobila mogućnost da se predstavi na Dori i time potencijalno dobila šansu da jedna pjesma na čakavici predstavlja Hrvatsku na Eurosongu. Uz to, pjesmu izvode Mario i Robert, ljudi s puno karizme i duha, koji itekako u svom javnom djelovanju njeguju čakavsko narječje i tradiciju. Iako se možda na prvu ne čini, pjesma ima duboku poruku potrebnu svakom čovjeku”rekao je Bruno Krajcar.

Emotivna snaga balade

Iako je možda publika od izvođača očekivala veselu i šaljivu pjesmu. Ova balada koja sa sobom nosi dubinu i emotivnu snagu, nadmašila je sva očekivanja. Zanimljivo je kako je ovo Battifiaci treći nastup na Dori, koji je došao spontano, potaknut prijateljskim pozivom Bruna Krajcara.

“Bruno Krajcar, dugogodišnji prijatelj i Porinom nagrađivani kantautor. Kontaktirao me i bacio bubu u uho: ‘Ne bi li bilo zgodno ovu pjesmu predstaviti na Dori’. Zašto za dio parlata u pjesmi kao gosta ne bi pozvali i Roberta Ferlina i eto nesvakidašnje glazbene suradnje. Pjesma nosi duboku poruku kako danas živimo u sebičnom društvu. Sve želimo odmah, ništa nam ne odgovara, a od ovakvog dvojca očekuje se nešto ležernija tematika”, izjavio je Mario Battifiaca. 

U desetoj sezoni showa “Zvijezde pjevaju”, publika je imala priliku uživati u nastupima Battifiace i Ferlina, koji su na kraju odnijeli pobjedu. Njihova glazbena suradnja nadilazi granice studijskih snimanja, s obzirom na uspješnu karijeru kao radijskih voditelja. Upravo im ta dugogodišnja interakcija s publikom na radiju dodaje novu dimenziju njihovoj glazbenoj izvedbi i doprinosi posebnoj povezanosti sa slušateljima.

Najčitanije

VIDEO: Dignuli dron pa kiselinom oštetili travnjak na stadionu?

Velež je prijavio oštećenje na glavnom travnjaku na stadionu...

Nožem ubio oca i ranio majku

U poslijepodnevnim satima se u blizini Varaždina dogodila tragedija...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...

AS: ‘Da se Ancelottija pita, Modrić bi ostao još jednu godinu’

U subotu je Real Madrid osigurao svoj 36. naslov...

18-godišnjak kod Vukovara zapalio hrvatsku zastavu

Jednomjesečni istražni zatvor određen je 18-godišnjaku jer je 1....

Obavještajac kojega je Izetbegović proglasio državnim neprijateljem.

U Mostaru je ovoga vikenda predstavljena knjiga pod nazivom...

Glavni tužitelj Međunarodnog kaznenog suda traži uhićenje izraelskog premijera Netanyahu

Glavni tužitelj ICC-a Karim Khan zatražio je od sudaca...