U prodaji dvostruki vinil “25 Greatest hits” Novih fosila

Četvrti objavljen vinil iz edicije je 25 najvećih hitova kultnog benda Novi fosili. Na dvostrukom vinilnom izdanju zaokružena je bogata glazbena kolekcija jednog od najvećih i najpoznatijih bendova hrvatske glazbe, a među dvadeset i pet evergreena nalaze se: “Najdraže moje”“Tonka”“Za dobra stara vremena”“Milena”“Plava košulja”“Saša”“Ključ je ispod otirača”“Ja sam za ples”.

Oprema ovog luksuznog dvostrukog vinila donosi i intervju sa velikim Rajkom Dujmićem, autorom svih najvećih hitova Novih fosila i čovjekom koji je definirao njihov prepoznatljiv stil.Rajko u intervjuu otkriva razne zanimljivosti o svojim glazbenim počecima te o samom nastanku nekih od njihovih najvećih hitova.

“Sve je bio polumrak. Pero Moskaljov me zamolio, pustio da dođem na zamjenu, jer ja još tada nisam imao sviračkog iskustva. U intim-baru su i dame izvodile svoj dio programa i onda su me iz zafrkancije gađale svojim odjevnim predmetima, jer sam im bio smiješan. Onako mali virim iz orgulja. (smijeh) Doma nisu ništa na to rekli. Mi smo bili jedna skromnija obitelj. Dosta skromnija što se tiče financija. Tata je radio i na moru, a ja sam svirao i zarađivao gdje god sam stigao.”, opisuje Rajko dojmove sa svojeg prvog nastupa uživo.

Skladanje za Nove fosile imalo je zanimljiv početak!

“Moka me pitao bih li i ja mogao raditi pop-glazbu. Rekao sam mu da najprije moram imati dobre riječi, jer ja volim dobre tekstove. Uvijek sam volio kvalitetne, lijepe tekstove. Na radiju, u emisiji ‘Mladi pjesnici’, primijetio sam da se vrlo često pojavljuje ime Dea Volarić. Njezini tekstovi su u meni uvijek budili neke emocije koje su mi odgovarale. I onda sam prije jedne ruske turneje napravio pjesmu ‘Sanjaj me’. Dea je napisala odličan tekst. Zanimljivo je da je ‘Sanjaj me’ bila B strana singl-ploče, a na A strani nalazila se pjesma ‘Tko visoko diže nos’, izvedena 1977. na Zagrebačkom festivalu. I kad smo se vratili iz Rusije, Sovjetskog Saveza, pjesma je bila veliki hit u Hrvatskoj. Čudo! Sama od sebe!”, navodi Rajko Dujmić u intervjuu.

Croatia Records ovog je ljeta pokrenula novu glazbenu ediciju “25 Greatest Hits” isključivo na vinilima. Riječ je o glazbenom projektu koji ima za cilj podsjetiti na najznačajnije, najpopularnije i najtiražnije autore, izvođače i pjesme. Prvih pet vinila kojim će se predstaviti ova edicija su Mišo Kovač, Tereza Kesovija, Arsen Dedić, Novi fosili i Zdravko Čolić, a na svakom od njih biti će njihovih dvadeset i pet velikih hitova.

Autori nove edicije “25 Greatest Hits” su glazbeni zaljubljenici i znalci: Želimir Babogredac, direktor diskografske kuće Croatia Records, i Zlatko Turkalj, glazbeni kritičar, novinar i radijski urednik. Za grafičko rješenje nove edicije zaslužna je Iva Vianello (Črčke).

Dvostruko vinil izdanje Novi fosili “25 Greatest Hits” od danas možete naći u prodaji po cijeni od 25 eura na svim prodajnim mjestima Croatia Records te na webshopu, a ponosno najavljujemo i vinil “25 Greatest Hits: Zdravko Čolić”.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Stolac se ovih dana priprema za Ilindan

Stolac se ovih dana priprema za Ilindan, koji se...

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme raspisuje natječaj za posao

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme...

Continental Blidinje BIKE Festival: Završeno šesto izdanje najvećeg biciklističkog festivala

Blidinje BIKE Festival, jedan od najznačajnijih biciklističkih događaja u...

Mirni skup u Parku prirode Blidinje: Borimo se sa vjetrenjačama godinama!

U subotu, 13.07., Aarhus centar u BiH je zajedno...

Otvorenje izložbe Mladena Ivešića „Mjesto određenja“

Hrvatska kulturna zajednica Troplet u suradnji s Muzejom moderne...

GRLIĆ RADMAN: Za Hrvatsku važna provedba “Južne interkonekcije”

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman rekao je...

Vedran Vexon u svojoj audio i video produkciji izbacio novu pjesmu

Vedran Vexon, iznimno talentirani pjevač i gitarista, nakon dugogodišnjih...