MUP HNŽ nakon sedam godina konačno dobio 30 mlađih inspektora

U Agenciji za usavršavanje i stručno školovanje kadrova, danas je u čin mlađega inspektora promovirano 30 kadeta Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije.

“Ovo je prvo kadrovsko popunjavanje županijskog Ministarstva unutarnjih poslova od 2017. godine, budući da isto nije bilo moguće zbog neimenovanja komesara policije”, navode iz MUP-a HNŽ.

Nakon što su im uručeni certifikati, kadetima su čestitke uputili direktor Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Marko Vujević, komesar policije Robert Perić i ministar MUP-a HNŽ Marijo Marić.

Uz prigodno čestitanje kadetima, oni su istaknuli i nužnu potrebu daljeg stručnog usavršavanja, timskog rada, te etičkog i profesionalnog obnašanja svih dužnosti i zadataka, te da je ova promocija kadeta veliki doprinos na polju podizanja sigurnosti u HNŽ, ali i cijeloj BiH.

Ministar MUP-a HNŽ Marijo Marić je kazavši da je za njega oduvijek policajac bio simbol hrabrosti, časti i integriteta, kadetima kazao kako su stekli osnovna znanja, koja će na terenu trebati, te da položenu prisegu i etički kodeks trebaju živjeti kako bi učinkovito djelovali i pokazali zašto su odabrali taj poziv.

Govoreći o aktualnom i vrlo izazovnom razdoblju za MUP HNŽ, ponajviše zbog nedostatka kadrova je naglasio da, brojnost policajaca često ne znači i efikasnost. “Zato je neophodno konstantno usavršavanje i zato vas s ovoga mjesta pozivam, imam pravo, obvezu i mandat, na ništa manje od izvrsnosti”, poručio je ministar Marić.

Opći uspjeh ove generacije ocijenjen je kao odličan, a Faruk Marić je proglašen kadetom generacije.

Prema Nastavnom planu i programu, obuka kadeta MUP-a HNŽ je trajala četiri mjeseca, a bila je podijeljena u tri faze, a to su teorijska nastava, praktična obuka i polaganje završnog ispita.

Najčitanije

VIDEO: Dignuli dron pa kiselinom oštetili travnjak na stadionu?

Velež je prijavio oštećenje na glavnom travnjaku na stadionu...

Nožem ubio oca i ranio majku

U poslijepodnevnim satima se u blizini Varaždina dogodila tragedija...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...

AS: ‘Da se Ancelottija pita, Modrić bi ostao još jednu godinu’

U subotu je Real Madrid osigurao svoj 36. naslov...

18-godišnjak kod Vukovara zapalio hrvatsku zastavu

Jednomjesečni istražni zatvor određen je 18-godišnjaku jer je 1....

Glavni tužitelj Međunarodnog kaznenog suda traži uhićenje izraelskog premijera Netanyahu

Glavni tužitelj ICC-a Karim Khan zatražio je od sudaca...

Obavještajac kojega je Izetbegović proglasio državnim neprijateljem.

U Mostaru je ovoga vikenda predstavljena knjiga pod nazivom...