Mateja Filipović: Predstavljam deset kreacija u Milanu

Mateja Filipović, zaljubljenica u modu pokrenula je 2018. godine svoj brend Petit Fil. Od tada se nekako pratimo i kroz telefonske intervjue i kroz nagradne igre za naše pratitelje na Instagramu, a sada je napokon došlo vrijeme da se podružimo i uživo u eteru. Mateja Filipović bila je današnja gošća u “Vijestima plus uživo“.

Moram priznati da nisam planirala osnovati brend i napraviti sve kako je ispalo. Po struci sam inženjer prometa, ali uvijek sam gajila ljubav prema modi. Baka se inače bavila šivanjem tako da imam doma poveznice vezano za to. Cijela priča je krenula kada sam s rodicom upisala tečaj šivanja. Uz tečaj šivanja sam završila i Talijansku školu mode Callegari u Zagrebu. Sami početak je krenuo spontano, pravljenjem haljina za sebe i svoje prijateljice.“, istaknula je Mateja Filipović na početku razgovora.

Kada sam vidjela da se moji proizvodi sviđaju ljudima, napravila sam Instagram i razumjela da slika prodaje proizvod. Imala sam do sada devet kolekcija. Za svaku kolekciju sam radila cijelu kampanju. S kampanjama sam pokušala na najbolji način pokazati svoj proizvod publici. Ja i moja prijateljica Mkeki tražili smo lokacije za slikanje koje su autentične za naše područje. Od kolekcije, snimanja, predstavljanja ponuda putem interneta je krenula cijela priča.“, govori Mateja Filipović.

Na pitanje zašto naziv Petit Fil odgovara: „Moje prezime je Filipović pa smo Fil ukombinirali u to, petit fil je na francuskom mali končić. I to se nekako spojilo u tu priču. Moj brat i najbolja prijateljica su sudjelovali u osmišljavanju, a Mateja Ivanković do kraja vizualizirala.

Nisam nikad pratila modne trendove, niti šta ljudi oko mene nose. Samo sam htjela da to bude moje. Htjela sam predstaviti viziju onoga što sam ja zamislila i dan danas se vodim tako. Uvijek sam se htjela držati sebe i to prenijeti kroz svoje kreacije. Šivanje je zanat koji treba dosta truda i rada.“, ističe Mateja Filipović.

Emerging Talents Milan je međunarodna platforma za talentirane dizajnere iz cijeloga svijeta, koja daje priliku da predstavite svoj brand u svijetu mode, te da izlažete svoje kreacije tijekom Tjedna mode u Milanu.

Krenula sam iz svoje sobice sa šivanjem i sada idem u Milano. Želim se zahvaliti Josipu Grabovcu iz Širokog Brijega, što je prepoznao moj rad i pozvao me da sudjelujem u Milanu. To su velike stvari u svakom smislu, truda rada i financijski. Predstavljam 10 kreacija Milano Fashion Week-a. Prije par godina je Louis Vuitton u toj palači imao predstavljanje svoje revije. Sretna sam i ovim putem želim svima reći, sve se može. Neka Vam bude poticaj da sve što zamislite možete i ostvariti.“, kazala je Mateja Filipović o izlaganju na tjednu mode u Milanu.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Stolac se ovih dana priprema za Ilindan

Stolac se ovih dana priprema za Ilindan, koji se...

Plenković se kod turskog ministra založio za hrvatskog kapetana u turskom zatvoru

Hrvatski premijer Andrej Plenković se u subotu sastao s...

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme raspisuje natječaj za posao

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme...

Continental Blidinje BIKE Festival: Završeno šesto izdanje najvećeg biciklističkog festivala

Blidinje BIKE Festival, jedan od najznačajnijih biciklističkih događaja u...

Održana sveta misa za sve bačene u Jamu Jazovka

U Župi svete Marije Magdalene – Oštrc u subotu...

Mirni skup u Parku prirode Blidinje: Borimo se sa vjetrenjačama godinama!

U subotu, 13.07., Aarhus centar u BiH je zajedno...

„Zelena tranzicija“ preduvjet usporavanja negativnih klimatskih promjena

Institut za zdravlje i sigurnost hrane je, u povodu...