Marko Jakovljević: Pridružite nam se i uživajte u ritmu jazza i dvije prelijepe mostarske večeri za pamćenje!

Kolovoz se bliži kraju, ali i dalje želimo uživati u ljetnim događajima. Posljednji vikend u kolovozu, sprema se prava glazbena poslastica! Zabilježite u kalendar 26. i 27.8. jer u Mostaru na platou Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosače održat će se 1. Mostar Jazz Fest, na kojem ćete imati priliku čuti fantastične nagrađivane regionalne i strane glazbenike.

MOJ Fest prvi put u Mostar donosi spoj umjetnosti i dobre zabave, gdje svaka nota stvara posebnu čaroliju uz mnoštvo senzacionalnih imena. Očekuju vas dvije večeri za pamćenje u organizaciji udruge Intro i Grada Mostara! Ulaz je besplatan.

Bogat i raznovrstan program 1. Mostar Jazz Festa, u današnjim Vijestima plus, predstavio nam je jedan od organizatora Marko Jakovljević.

Prvu večer, 26.8.2023., u 20 sati festival će otvoriti vrhunski sastav glazbenika. Uživat ćete u neponovljivom nastupu Bigesty jazz seksteta u veoma jakom sastavu s regionalno i svjetski nekim od najpoznatijih imena, a repertoar koji su pripremili je garancija kvalitetnog muziciranja. Dozvolite Bigesty sekstetu da dočara ambijent najpoznatijih svjetskih jazz pozornica!

Jedan od članova je Zvjezdan Ružić koji nosi epitet jednog od najboljih pijanista u Hrvatskoj. Uz njega tu je i dobitnik Porina i ugledni saksofonist Vojkan Jocić, a raskoš talenata na trombonu pokazat će Miron Hauser. Za magiju gitarskih nota bit će zadužen jedan od najpopularnijih i progresivnijih hrvatskih gitarista Bruno Mičetić dok se na kontrabasu pridružuje fantastični Miha Koren, a na bubnjevima  iznimno kreativan i trenutno jedan od najtraženijih bubnjara europske jazz scene Vladimir Kostadinović.

Tijekom karijere surađivao je s uglednim svjetskim jazz glazbenicima. Nastupao je s velikim imenima kao što su: Seamus Blake, Gregory Porter, Dominique Di Piazza, Chico Freeman, Duško Gojković,  Bill Ramsey,  Kiyoshi Kitagawa i mnogi drugi. Težište izvedbe Bigesty seksteta bit će na autorskim skladbama izvođača.

Drugu večer festivala, 27.8.2023., od 20.30 sati iz New Yorka dolazi nam svjetski priznati jazz gitarist Jonathan Kreisberg koji će nastupiti sa svojim triom u sastavu Vladimir Kostadinović na bubnju i Marko Churnchetz na orguljama. Bit će to spektakularna završnica festivala!  Jonathan Kreisberg je surađivao s jazz artistima Dr. Lonnie Smith, Joe Locke, Lee Konitz, Ari Hoenig, Don Friedman, Stefano DiBattista, Joel Frahm te mnogo drugih, a u svom bogatom opusu pet albuma je od strane glazbenih kritičara doživjelo zapažen uspjeh.

Njegova skladba „South of everywhere“ je zauzela vrh Jazz radio stanica u trajanju od nekoliko tjedana. Jonathan je glazbenik koji duboko poštuje tradiciju te glazbu doživljava iznimno duboko sa izrazitom brigom o zvuku uvijek pomjerajući granice ustaljene forme jazz glazbe. Joe Locke poznati jazz vibrafonist je rekao “Jonathan Kreisberg je izvrstan glazbenik čije sviranje i skladanje u stvari tumači priču. Njegove zavidne tehničke i intelektualne mogućnosti nikada ne blijede, nego služe kao agenda njegovog srca.“ 

Most između ljubavi i povezanosti oduvijek je bila glazba.

Zato, nam se pridružite i uživajte u ritmu jazza i prelijepoj mostarskoj večeri za pamćenje!

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Oglas za posao: Prodaja pekarskih proizvoda u Neumu

Tražimo motivirane i odgovorne osobe za rad u prodaji...

Ante Barbarić: Zadovoljan sam svojom prvom pjesmom

Mladi glazbenik iz Širokog Brijega, Ante Barbarić koji ima...

Modrić ostaje u Realu

Kako se klupska nogometna sezona bliži svome kraju, a...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Kristijan Penavić: Volim snimati spotove i glazbu, a pogotovu stvarati pjesme

Mladi širokobriješki glazbenici Kristijan Penavić i Jozo Mikulić objavili...

Peru proglasio ‘transseksualizam’ mentalnom bolešću

Vlada Perua objavila je u petak dekret kojim proglašava “transseksualizam” mentalnim poremećajem....