Marino Jakobić: Želim svirati pjesme iz srca i duše

Pjesmom “Lučija” Marino Jakobić najavio je svoju samostalnu karijeru. Dugogodišnji pjevač splitske Grupe Best odlučio se za solo karijeru u kojoj će mu pomoći Ivan Huljić, autor glazbe i teksta “Lučije”.

Marino Jakobić iz Zagreba se javio za Običan radio i ispričao o nastanku pjesme.

Oduvijek je moj san bio da se otisnem u solo karijeru, da radim autorske pjesme koje osjećam u srcu i duši. To se napokon dogodilo u suradnji s Ivanom Huljićem.”, na početku razgovora kazao je Marino Jakobić.

Prijavio sam se prije godinu dana na jedan pjevački show na televiziji gdje su u žiriju bili Tonči Huljić i Severina. Tu su došle dobre reakcije publike. Prijavio sam se svirati i pjevati pjesme koje osjećam u srcu iza 4 zida sviram. U Grupi Best, najpopularnijem bendu za vjenčanja u Dalmaciji, sam svirao sve i svašta, ono za šta te ljudi plate. Kontaktirao sam Ivana Huljića koji na prvu nije htio surađivati sa monom. Tek kasnije mi je rekao da je izašao na kavu sa mnom da me odbije. Ja sam mu rekao ja bi radio pjesme onako što osjećam u srcu i duši, ne moramo žuriti, ne mora se ništa odmah dogoditi, nego želim raditi na duge staze. Tako smo ostvarili suradnju.“, kazao je Marino Jakobić o suradnji s Ivanom Hiljićem i nastanku pjesme Lučija.

Ivan Huljić već se dokazao kao pravi hitmejker poput svog oca jer pjesma “Lučija” ima sve karakteristike hita. Za pjesmu je snimljen spot u režiji Ivana Trpimira Lozića, a Lučiju je utjelovila novinarka i voditeljica Anamarija Alebić.

Što se tiče Lučije, već nakon što smo snimili 10 pjesama u studiju, stiže meni poruka poslušaj Marino ovo sam pronašao na diktafonu. Naježio sam se na prve stihove i poželio odmah snimati pjesmu. Odlučili smo se za Lučiju da bude prva pjesma s kojoj sam otvorio solo karijeru. Mislim da neću puno odskakati od Lučije. Moj zvuk će biti, mediteranski, dalmatinski pop zvuk. Nikad neću pjevat pjesmu koju ne osjećam u srcu i iza koje ne mogu stati.“, zaključio je Marino Jakobić.  

Cijeli razgovor s Marinom Jakobićem možete poslušati na linku ispod.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Objavljena prva anketa za EU izbore

DNEVNIK Nove TV prvi je objavio istraživanje o ozračju...

Modrić ostaje u Realu

Kako se klupska nogometna sezona bliži svome kraju, a...

Ivan Turudić u ponedjeljak na posao

Novi glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Ivan Turudić, izabran...

Plenković: Parlamentarna većina funkcionira odlično

Premijer Andrej Plenković u subotu je izjavio da je...

Peru proglasio ‘transseksualizam’ mentalnom bolešću

Vlada Perua objavila je u petak dekret kojim proglašava “transseksualizam” mentalnim poremećajem....