Maja Zekanović: Dragi srednjoškolci, prijavite se na besplatnu školu programiranja!

Pohađaš srednju školu u BiH, Srbiji, Crnoj Gori ili Hrvatskoj? Zanima te programiranje? Ukoliko je odgovor na ova pitanja DA, onda je Škola programiranja Plus Ultra idealna za tebe.

Riječ je o besplatnom programu razvoja programerskih vještina mladih. Program kreće krajem rujna i sastoji se od tri modula. Svaki modul traje po šest tjedana i uključuje tjedno opterećenje od po pet sati rada.

Interaktivna predavanja se održavaju vikendom u trajanju od tri sata, a na vježbama od 90 minuta sudionici će, uz pomoć tutora, rješavati zadatke iz programiranja jednom tjedno. Pored toga, na tjednoj razini, sudionici imaju priliku raditi interaktivne kvizove radi utvrđivanja gradiva i vježbanja.

Upravo o spomenutom programu u današnjim Vijestima plus razgovarali smo s Majom Zekanović, PR koordinatoricom projekta.

Predavači na programu su iskusni u prenošenju znanja te je sam program Škole programiranja usavršen kroz prethodne tri edicije kroz koje je prošlo više stotina srednjoškolaca.

Pored znanja iz programiranja, ova škola nudi i razvoj soft skills vještina, posjete raznim kompanijama, korisne radionice te naravno, druženje s vršnjacima koji imaju zajedničke interese.

Ne, niste čuli pogrešno, sve ovo je besplatno. Čitav program organizira i vodi Udruženje za razvoj i podršku mladih Plus Ultra, koje se svake godine trudi osiguratu besplatnu i kvalitetnu edukaciju za mlade koji su zainteresirani za IT.

Sam program i način rada je dizajniran prema fakultetskom planu i programu te prilagođen srednjoškolskom uzrastu. Uz ovaj program možeš unaprijediti svoj uspijeh u školi, ali se i već unaprijed pripremiti za studije. Za sudjelovanje u programu nije potrebno nikakvo predznanje, tako da se mogu prijaviti i oni koji do sada nisu nikada programirali, a imaju želju da se okušaju u tome. Ukoliko već imaš neko iskustvo u programiranju, kroz ovaj program ćeš svoje znanje podići na višu razinu.

Vjerovatno se već pitaš kako se možeš prijaviti.

Prijave su otvorene do 9. rujna 2023. godine. Za više informacija posjetite instagram profil Udruženja Plus Ultra (@plusultrayouth) na ovom linku.

Najčitanije

VIDEO: Dignuli dron pa kiselinom oštetili travnjak na stadionu?

Velež je prijavio oštećenje na glavnom travnjaku na stadionu...

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

Nožem ubio oca i ranio majku

U poslijepodnevnim satima se u blizini Varaždina dogodila tragedija...

SULUDO: Mladić (23) u satima silovao ženu od skoro 100 godina

Beogradski Viši sud odredio je pritvor od 30 dana...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...

Stari partneri daju podršku Plenkoviću za mandatara

Andrej Plenković ovaj tjedan bi trebao osigurati novu saborsku...

AS: ‘Da se Ancelottija pita, Modrić bi ostao još jednu godinu’

U subotu je Real Madrid osigurao svoj 36. naslov...

18-godišnjak kod Vukovara zapalio hrvatsku zastavu

Jednomjesečni istražni zatvor određen je 18-godišnjaku jer je 1....