Maja Rubinić: Dođite na putujuću i besplatnu izložbu “Tolerancija”

Izložba Poster show „Tolerancija“ svjetski poznatog dizajnera Mirka Ilića biti će postavljena na prostoru Španjolskog trga u Mostaru. Otvorenje će se održati večeras, 18.07. u 19:00 sati.

Nadamo se da će sunce barem zaći. Izložba je na otvorenom, svi su pozvani, i bit će otvorena kroz sljedećih 10 dana. Projekt Tolerancija je zapravo putujuća kolekcija plakata koja se od 2017. godine počela kretati svijetom i obišla je 40 zemalja. Kreativni tvorac izložbe je Mirko Ilić koji je započeo gradnju platforme i koja se sudjelovanjem svakog novog umjetnika širi i povećava. Projekt broji preko 200 dizajnerskih rješenja, koji su svi zapravo interpretacija pojma tolerancije, koji nam je svakog dana sve važniji. Inspirirana je predstavom ideje boljeg svijeta. Specifičnost ove putujuće izložbe je što je ona i besplatna i dostupna i fleksibilna i vrlo prilagodljiva da bi bila vidljiva i dostupna što široj publici.“, poručila je Maja Rubinić.

Maja Rubinić iz Udruge Rezon bila je gošćom “Vijesti plus” Običnog radija.

Projekt Tolerancija Mirka Ilića promovira važne društvene vrijednosti razumijevanja i poštovanja. Samim time što je izložba prilagođena javnom prostoru, dostupna je širokom gledateljstvu, a do sada izložena u više od 40 zemalja.

Kako bi osnažili umjetničku scenu u Bosni i Hercegovini (BiH), mladi tim od sedam ljudi okupljenih u udruzi „Rezon“ je u proteklih 11 godina kreirao urbanu platformu i omogućio prostor za edukaciju i afirmaciju umjetnika i mladih te veću uključenost žena ali i marginaliziranih grupa u društvo.

Udruga Rezon je službena platforma Street art Festivala u Mostaru. Street art festival je uglavnom orijentiran za komunikaciju umjetnika s vana. Udruga Rezon je orijentirana na edukaciju i afirmaciju mladih autora s ovog područja. Nedavno smo imali prvu Street art mini akademiju. Trudimo se s našim mogućnostima i tehničkim i financijskim da što češće pravimo druženja na ovu temu.“, ka kraj razgovora poručila je Maja Rubinić.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Mostar: Solistički koncert Ante Milića

U nedjelju 23. lipnja 2024. godine u Hrvatskom domu...

VIP Betting kladionica zapošljava više djelatnika

VIP Betting kladionica otvara nove poslovnice u Mostaru i...

Oglas za posao: Referent u računovodstvu i financijama i skladištar

Poduzeće SUTON PRINT doo – Široki Brijeg se dugi...

Josip Šaravanja: Život u hercegovačkom selu može biti progresivan

Udruga Mlada snaga - Hamzići i ove godine organizira...

Jelena Rozić: Cijeli motiv knjige je šetnja Mostarom, mojim životom i sjećanjima

Jelena Rozić, spisateljica iz Mostara, predstavlja mostarskoj publici svoju...

Dodik veleposlaniku SAD-a: ‘Razbio bih ga kao zvečku’

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je lažima navode...