Lu Dedić se odlučila za glazbenu karijeru po uzoru na svoju slavnu obitelj

Obitelj Dedić-Novak dobila je službeno još jednu glazbenicu. Talentirana i mlada Lu Dedić, kćer našeg najznačajnijeg jazz pijanista Matije Dedića, prvo je oduševila izvedbom pjesme “Zadnji sati ljeta”, autora Tvrtka Hreleca i Kristijana Beluhana objavljenom na Matijinom posljednjem albumu “Ladies”, a sada se odlučila predstaviti s pjesmom “Prava stvar”. Iako se prije dvije godine nije htjela medijski eksponirati i na nagovor oca je snimila pjesmu te mu tako ispunila želju, očito je glazba i u njenom slučaju imala zarazni utjecaj, a kako i ne bi kad je cijeli život okružena glazbenim legendama.

Za razliku od Arsena Dedića čiji diskografski i autorski opus premašuje jedan glazbeni žanr, dive Gabi Novak koja je ostavila traga u zabavnoj glazbi, jazzu i kajkavskoj popevki, Matiji koji je pomaknuo granice jazz izvedbi, Lu Dedić odabrala je pop stil. Producent i autor pjesme “Prava stvar” je Silvio Pasarić u čijem je Sipa studiju Lu snimila novu pjesmu.

“Pjesma je nastala neplanirano i nije rezultat posebne odluke. Silvio i ja surađujemo već dugo, snimala sam kod njega i kad sam bila dijete, oduvijek se odlično slažemo profesionalno i privatno pa mi je ugodno raditi s njim. Pjesma nije produkt odluke kao ‘ajmo snimiti za objavu’, jednostavno – radili smo što volimo i svidio nam se rezultat, a nakon ponude diskografska kuća Croatia Records ju je odlučila objavitiInteres za glazbu mi je vrlo širok i ne mogu odrediti kojem sam žanru najviše sklona. U aspektu glazbe um mi je uvijek maksimalno otvoren. Svakodnevno istražujem glazbu različitih žanrova i iz različitih razdoblja i uživam u tome”objasnila je Lu.

Lu Dedić

Lu Dedić oduševila je prisutne i live izvedbom pjesme “Zadnji sati ljeta” na Matijinom autorskom koncertu u ZKM  prije nekoliko mjeseci. Sjedeći na stolici uz oca i uz njegovu sigurnu klavirsku pratnju, ova izvedba bila je najemotivniji dio večeri sjajnog koncerta kojim je Matija Dedić obilježio dvadeset i pet godina postojanja svog trija te pedeset godina života.
 
“Bio sam tužan što Lu nije nakon osnovne muzičke škole upisala srednju. Puno ljudi mi je govorilo da se ne brinem i da će se Lu vratiti glazbi jednog dana. To se upravo i dogodilo tako da sam sada neopisivo sretan i ponosan. Na moju podršku i savjete uvijek može računati”rekao je Matija Dedić

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Modrić ostaje u Realu

Kako se klupska nogometna sezona bliži svome kraju, a...

Objavljena prva anketa za EU izbore

DNEVNIK Nove TV prvi je objavio istraživanje o ozračju...

Potresna snimka Vukovarke: ‘Gdje je? Pred mojim očima si ga odveo’

Iva Radić dočekala je ispred Tužiteljstva u Beogradu Jovana...

Premijer Andrej Plenković sa suprugom Anom

Premijer Andrej Plenković u stresnom razdoblju sastavljanja nove vlade...

Veličanstvena deveta zagrebačka povorka “Hoda za život”

Deveta zagrebačka povorka "Hoda za život, obitelj i Hrvatsku"...