Novo otkriće na glazbenom nebu – Lu Dedić na Dori s pjesmom “Plavi leptir” 

Lu Dedić dolazi na scenu Dore s pop singlom “Plavi leptir”. U svijetu glazbe, Lu je nova, ali neosporno je kako je njezina pojava poput čarolije koja osvaja srca publike. 

Usklađujući snagu i nježnost na iznenađujuće harmoničan način, Lu svojom pjesmom dokazuje da je moguće spojiti i najpolariziranije aspekte glazbene umjetnosti, što je publika srdačno prihvatila. Glazbu, tekst i aranžman pjesme potpisuje Miroslav Lesić.

Lu Dedić

 “Jako sam uzbuđena oko svega. Našla sam se u studiju Miroslava Lesića, gdje smo snimili pjesmu Plavi leptir. Pjesma tada nije bila namijenjena za Doru, no nakon nekog vremena Miro mi se javio s idejom da ju prijavimo, na što sam pristala jer mi je nastup na Dori idealna prilika da probam nove aspekte profesije”rekla je Lu. 

Glazba je neizostavan dio njezinog života, a podrška njezinog oca i legendarnog jazz pijanista, Matije Dedića, dodatno joj je osnažila odluku da zakorači u svijet glazbe. Na njegov je poticaj i snimila pjesmu “Zadnji sati ljeta”, koju je premijerno uživo izvela na koncertu u ZKM-u, na kojem je Matija slavio pedeset godina života i dvadeset i pet godina sastava Matija Dedić Trio.

Lu Dedić

Lu je oduvijek bila fascinirana glazbom, a njezina strast prema glazbi prije svega je raznolika. Svaki dan istražuje različite žanrove i razdoblja, imajući otvoren um za nove glazbene doživljaje. 

“Interes za glazbu mi je vrlo širok i ne mogu odrediti kojem sam žanru najviše sklona. U aspektu glazbe um mi je uvijek maksimalno otvoren. Svakodnevno istražujem glazbu različitih žanrova i iz različitih razdoblja i uživam u tome”objasnila je Lu svoj pristup glazbenom stvaralaštvu. 

Foto: Tina Kadoić

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Mostar: Solistički koncert Ante Milića

U nedjelju 23. lipnja 2024. godine u Hrvatskom domu...

VIP Betting kladionica zapošljava više djelatnika

VIP Betting kladionica otvara nove poslovnice u Mostaru i...

Oglas za posao: Referent u računovodstvu i financijama i skladištar

Poduzeće SUTON PRINT doo – Široki Brijeg se dugi...

Josip Šaravanja: Život u hercegovačkom selu može biti progresivan

Udruga Mlada snaga - Hamzići i ove godine organizira...

Jelena Rozić: Cijeli motiv knjige je šetnja Mostarom, mojim životom i sjećanjima

Jelena Rozić, spisateljica iz Mostara, predstavlja mostarskoj publici svoju...

Dodik veleposlaniku SAD-a: ‘Razbio bih ga kao zvečku’

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je lažima navode...