JP Autoceste FBiH sa partnerskim tvrtkama na Sajmu gospodarstva Mostar 2024

Jubilarni 25. Međunarodni sajam gospodarstva svečano je otvoren danas u Slobodnoj carinskoj zoni u Mostaru i održavat će se sve do subote, 20. travnja, u partnerstvu sa susjednom Republikom Hrvatskom.

Sajam okuplja više od 800 izlagača iz 30 zemalja svijeta, a svoje kapacitete je popunio nekoliko mjeseci prije samog početka.

I ove godine JP Autoceste FBiH, zajedno sa svojim partnerskim tvrtkama na projektu izgradnje Koridora Vc – Regeneracija d.o.o. Velika Kladuša, BS Telecom Solutions d.o.o. Sarajevo i IGH d.o.o. Mostar, sudjeluje na ovoj sajamskoj manifestaciji predstavljajući završene i aktualne projekte.

Trenutno smo u završnoj fazi ugovaranja zadnje dionice što se tiče sjevernog dijela Koridora Vc, to je dionica Ozimice – Poprikuše, a istovremeno smo u južnom odnosno dijelu oko Mostara u tijeku završnog ugovaranja tri dionice Tunel Kvanj – Buna, Mostar jug – tunel Kvanj i Mostar sjever – Mostar jug“, rekao je v.d. direktor JP Autoceste FBiH, Denis Lasić.

Lasić je potvrdio i da je dionica Počitelj – Zvirovići u završnoj fazi izgradnje.

Prikupljamo zadnje dozvole što se tiče samog otvaranja. Završni su radovi i na mostu. Što se tiče sanacije, ona je završena. Tako da planiramo do početka ljetne sezone da otvorimo tu dionicu“, pojašnjava Lasić.

Na temu uvezivanja elektronske naplate cestarine i novih mogućnosti za korisnike, Lasić podsjeća da je sa RS-om odnosno Autoputevima RS to već završeno i da su korisnici pozitivno reagirali.

S Republikom Hrvatskom odnosno sa HAC-om ćemo ovih dana i službeno to uraditi, a u završnoj smo fazi sa Republikom Srbijom. Tako da ćemo što se tiče regije pokriti kompletno i bit će uvezana naplata za sve autoceste u regiji. To znači da svakom putniku, građaninu olakšavamo putovanje, neće biti potrebe da kupuje nove TAG-ove, da vodi računa o granicama, jednostavno njegovo je samo da putuje, a sve ostalo radi informatički sustav“, rekao je Lasić.

Vršitelj dužnosti direktor JP Autoceste FBiH je naglasio važnost novih velikih infrastrukturnih projekta u Hercegovini sa fokusom na dva.

U pitanju su dionica Mostar sjever – Mostar jug iznimno bitna i tunel Prenj. To su dva najveća projekta koji će biti ugovoreni u tijeku ove godine. Ostane nam taj mali dio od Ivana do tunela Prenj i južno od tunela Prenj do Mostara, sjever koji ćemo isto u međuvremenu financijski zaokružiti tako da ćemo i njega ugovoriti do sredine iduće godine“, ustvrdio je Lasić.

Štand JP Autoceste FBIH posjetite u Paviljonu 2 sve do subote u vremenu od 10:30 do 18:30.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Oglas za posao: Prodaja pekarskih proizvoda u Neumu

Tražimo motivirane i odgovorne osobe za rad u prodaji...

Ante Barbarić: Zadovoljan sam svojom prvom pjesmom

Mladi glazbenik iz Širokog Brijega, Ante Barbarić koji ima...

Modrić ostaje u Realu

Kako se klupska nogometna sezona bliži svome kraju, a...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Kristijan Penavić: Volim snimati spotove i glazbu, a pogotovu stvarati pjesme

Mladi širokobriješki glazbenici Kristijan Penavić i Jozo Mikulić objavili...

Peru proglasio ‘transseksualizam’ mentalnom bolešću

Vlada Perua objavila je u petak dekret kojim proglašava “transseksualizam” mentalnim poremećajem....