Josip Pavlović: Za pjevat svoje misli trebaš imati veliku emotivnu kontrolu

Josip Pavlović Joppetto, talentirani pjevač i člana mostarskog benda Sinergija i Mihaela Rajič, voditeljica na Običnom radiju

Josip Pavlović, poznatiji kao Joppetto, talentirani pjevač i člana mostarskog benda Sinergija bio je gostom “Vijesti plus” Običnog radija. Josip je donio svježinu i emocije u naš studio predstavljajući svoj najnoviji glazbeni uradak, pjesmu “Opijeni suzama“.

Upitali smo Josipa Pavlovića, zašto ime Jopppetto: “Puno je u nas Jopa, imaš mene, Jopu Drinovca, Jopu Aničića, Jopu Palametu, evo to je već nekoliko njih što su mi na prvu pali na pamet. Kada smo trebali snimiti pjesmu ne mogu staviti Jopa, a preslužbeno mi je Josip Pavlović. Kao mali sam volio priču Pinocchio, imaš tamo Joppetta, njegov lutak je zaživio i moj cilj je bio da moje pjesme zažive iz čiste ljubavi prema pisanju.”

Josip Pavlović nas je poveo kroz glazbenu priču koja seže izvan trenutne pjesme “Opijeni suzama”, podsjećajući nas na melodije koje su obilježile njegovu karijeru. Pjesme poput ljetnog hita “Bebita“, božićne stvari “Čarolija Adventa” i drugih glazbenih uradaka, predstavljaju vještinu i raznolikost ovog hercegovačkog glazbenika.

Prva pjesma je božićna Čarolija Adventa. Do tada se nisam autorski previše angažirao. Spot je napravljen na Buni i ostala je zanimljiva činjenica da usred korone nigdje nije bilo božićnog grada osim na Buni. Poslije toga mi se javio don Dragan Filipović. S njim sam razgovarao o duhovnim pjesmama koje imam. Nisam te pjesme htio forsirati, ali jednostavno osjećam potrebu paralelno s ovim o čemu pišem, da ima i duhovne priče. Čovjek sam koji je počeo svirati u crkvi i s vremena na vrijeme želim i takve stvari izbaciti. Ne želim podlijegati tržištu, nego pravit ćemo glazbu koja nas inspirira i da to bude dostojno duhovnog teksta. Suradnja s don Draganom me baš ohrabrila. Nakon toga sam snimio Bebitu i ona je baš slatka pjesma. U pravom trenutku je izašla, bila je prava ljetna poslastica. Ne želim se dopadat svima. Ljudi koji prave hitove za šire mase. Ne pravim pjesme za širu masu, tražim svoju sortu ljudi. Feedback uživo mi je draži od svih pregleda.“, kaže Josip Pavlović.

Josip Pavlović nam je otkrio planove za budućnost: “U trećem mjesecu izlazi i nova pjesma, to će biti duet s Rukfijem. Neću praviti duete s nekim imenima, ako pravio duete to će biti s nekim instrumentalistima. Imam svoj neki poslovni plan, a to jest da godišnje objavim tri pjesme, i u 2027. godini da objedinim u album.

U početku sam se dostao opirao glazbi. Htio sam samo igrat lopte kao i sva djeca naše generacije. Jako sam volio glazbu, ali me malo bilo stid izraziti se. Prijelomna situacija je bila kada se na župi na Buni osnovao Tamburaški sastav. Ja sam išao tamo radi prijatelja, ne radi glazbe. Sam sam naučio svirati gitaru. Super je imati nekoga tko te može usmjeriti, ali meni je pasalo da sam to sam naučim.“, istaknuo je Josip Pavlović od početku bavljenja pjevanjem.

Uzor u životu mi je Dražan Petrović, a nije uopće glazbenik. Prvo moj tata je jako volio Dražana. Nisam uopće živio u vremenu kada je on igra. Milim da je on jednako bio zaluđen košarkaškom loptom koliko ja s instrumentom i pjevanjem kad sam shvatio da to volim.“, zaključuje Josip Pavlović na kraju razgovora.

Najčitanije

VIDEO: Dignuli dron pa kiselinom oštetili travnjak na stadionu?

Velež je prijavio oštećenje na glavnom travnjaku na stadionu...

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

Nožem ubio oca i ranio majku

U poslijepodnevnim satima se u blizini Varaždina dogodila tragedija...

SULUDO: Mladić (23) u satima silovao ženu od skoro 100 godina

Beogradski Viši sud odredio je pritvor od 30 dana...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...

AS: ‘Da se Ancelottija pita, Modrić bi ostao još jednu godinu’

U subotu je Real Madrid osigurao svoj 36. naslov...

Stari partneri daju podršku Plenkoviću za mandatara

Andrej Plenković ovaj tjedan bi trebao osigurati novu saborsku...

18-godišnjak kod Vukovara zapalio hrvatsku zastavu

Jednomjesečni istražni zatvor određen je 18-godišnjaku jer je 1....