Josip Drmać: Dođite i uživajte na čistom zraku Čabulje na Mostar Outdoor-u

Josip Drmać, predsjednik društva HPD Prenj 1933 Mostar i Mihaela Rajič, voditeljica na Običnom radiju

HPD Prenj 1933. Mostar otvara svoja vrata i organizira tradicionalno planinarsko druženje pod nazivom “Mostar Outdoor” i poziva sve zainteresirane planinare i građane svih uzrasta da nam se pridruže na Bogodolu za vikend 07. – 08. 10. 2023. godine.

Josip Drmać, predsjednik društva HPD Prenj bio je gostom Vijesti plus uživo Običnog radija.

Cilj manifestacije jesti imati otvorena vrata našega društva. Pozivamo sve zainteresirane da vide čime se mi to bavimo i šta radimo, informiraju se i postanu članovi ako ih to zanima. Cilj nam je da uživaju u čistom zraku planine Čabulje i druženju na Bogodolu. Ove godine imamo događaj od dva dana. Prvoga dana gost nam je poznati hrvatski alpinist Stipe Božić. Održat će se predstavljanje njegove knjige „Penjačevi zapisi“ u Bogodolu u 18:00 sati. Stipe je redoviti gost naših planina i Bogodola, ali je uvijek dobro čuti realnu priču planinarenja. Svi će moći nabaviti svoj primjerak knjige na druženju nakon promocije. Sutra dan u nedjelju 8.10. pripremili smo planinarske ture, za to je potrebna prijava. Prijava je potrebna radi broja autobusa, prijevoz je besplatan. Potrebno je se pojaviti u 7:30 ispred Mostarke i vozimo se do Bogodala. Pripremili smo dvije ture, jedna je na najviši vrh Čabulje – Veliku Vlajnu. To je zahtjevnija tura jedno 3ipo sata u jednom smjeru, tu očekujemo veliki broj planinara. Nešto lakša tura ide obroncima Čabulje na vrh Malu Banduricu. Po povratku u dom organizirali smo ručak za sve planinare i posjetitelje u 14:30. Potrudili smo se i za najmlađe oragnizirati turu koju smo nazvali Planinarski sat.” istaknuo je Josip Drmać.

Stipe Božić – “Penjačevizapisi”

Prijavu za sudjelovanje možete izvršiti na sljedećoj poveznici PRIJAVA. Rok za prijavu je 05.10.2023. godine, a prijava je obavezna za sve sudionike kako bi osigurali svoje mjesto u autobusu!

Prošle godine imali smo 170 planinara na Mostar Outdoor-u. To nam je najzahtjevniji događaj kroz godinu. Preko desetak vodiča je tu i brine za cijelu skupinu. Izazovno je ali nas ipunjava. nIz godine u godinu rastemo i još draže nam je raditi to.“, osvrnuo se Josip Drmać na prošlogodišnji Mostar Outdoor.

Mostar Outdoor plakat

Bitno je imati prikladnu opremu. Oprema bi bila: tvrđe tene ili planinarske gojzerice, vjetrovka jer na vrhu često puše, sendvič ili energetska čokoladica i voda.

1933. osnovano je društvo u Mostaru. Djelovalo je do 1939. godine i tada je ugaženo. Ponovno se obnovilo 50-tih godina, prvo se zvalo Plasa i kasnije Prenj do 1992, a iza te godine djeluju dva društva u Mostaru. U fazi smo završavanja monografija 90 godina HPD Prenj Mostar i listajući sve te podate i aktivnosti puno se toga učinilo. Nesretnim događanjima 90-tih nešto se uništilo, ali se trudimo sve obnoviti. Definitivno ćemo sve to obilježiti na prikladan način. Organizirat ćemo u 11 mjesecu svečanu akademiju i predstavljanje monografija 90 godina HPD-a u Mostaru.“, ističe za kraj Josip Drmać.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Objavljena prva anketa za EU izbore

DNEVNIK Nove TV prvi je objavio istraživanje o ozračju...

Modrić ostaje u Realu

Kako se klupska nogometna sezona bliži svome kraju, a...

Ivan Turudić u ponedjeljak na posao

Novi glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Ivan Turudić, izabran...

Plenković: Parlamentarna većina funkcionira odlično

Premijer Andrej Plenković u subotu je izjavio da je...

Peru proglasio ‘transseksualizam’ mentalnom bolešću

Vlada Perua objavila je u petak dekret kojim proglašava “transseksualizam” mentalnim poremećajem....