Održana panel rasprava “Mogućnosti razvoja javnog gradskog prometa u gradu Mostaru”

U konferencijskoj dvorani štanda Grada Mostara, na Međunarodnom sajmu gospodarstva održana panel rasprava.

Panelisti Ivana Bubalo (Mostar Bus), Marko Đuzel (Zračna luka), Ivan Barbarić (Mostar Parking), Nikica Čerkez (Turistička Zajednica Mostara) te moderator prof. dr. Igor Marković na današnjem su izlaganju i predstavljanju djelatnosti javnih gradskih poduzeća razgovarali na temu “Mogućnosti razvoja javnog gradskog prometa u gradu Mostaru”.

Javni gradski prijevoz čini okosnicu urbane mobilnosti. Mreža linija koja odgovara korisnicima kako bi bili u pravo vrijeme na pravom mjestu omogućit će veću pokretljivost i fluktuaciju stanovništva, stvoriti dodatne pogodnosti i prostor većoj kulturi življenja i zaštiti okoline. Time stvaramo prostor održivom i sinergijskom razvoju grada ugodna življenja i grada kao turističke destinacije. Bez razvijenog javnog gradskog prometa nema ni razvijenog urbanog područja.

Tijekom panela su predstavljene organizacijske mjere ka uspostavljanju integriranog prijevoza putnika, unaprijeđenu i modernizaciji sustava informiranja putnika i sustava naplate voznih karata, prilagodbi zakonskih propisa i smjernica za planiranje, reorganizaciji linija javnog gradskog prijevoza putnika u skladu s potencijalnom i prognoziranom prijevoznom potražnjom te razvojem održivog prometnog sustava.

Na panel raspravi dan je i osvrt s mjerama za povećanje konkurentnosti javnog gradskog prijevoza i popularizacije javnog prijevoza putnika u Mostaru. Zaključno, razgovaralo se o modelu sufinanciranja troškova javnog prijevoza s ciljem popularizacije održivih oblika prometovanja. Promocijom, edukacijom i stvaranjem svijesti o prednosti javnog prijevoza, cilj nam je potaknuti što veći broj građana na korištenje javnog prijevoza, čime utječemo na smanjenje prometnih gužvi, zaštitu okoliša te stvaranje održivog prometnog sustava u gradu.

Najčitanije

VIDEO: Dignuli dron pa kiselinom oštetili travnjak na stadionu?

Velež je prijavio oštećenje na glavnom travnjaku na stadionu...

Nožem ubio oca i ranio majku

U poslijepodnevnim satima se u blizini Varaždina dogodila tragedija...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...

AS: ‘Da se Ancelottija pita, Modrić bi ostao još jednu godinu’

U subotu je Real Madrid osigurao svoj 36. naslov...

18-godišnjak kod Vukovara zapalio hrvatsku zastavu

Jednomjesečni istražni zatvor određen je 18-godišnjaku jer je 1....

Obavještajac kojega je Izetbegović proglasio državnim neprijateljem.

U Mostaru je ovoga vikenda predstavljena knjiga pod nazivom...

Glavni tužitelj Međunarodnog kaznenog suda traži uhićenje izraelskog premijera Netanyahu

Glavni tužitelj ICC-a Karim Khan zatražio je od sudaca...