Javio se Jankovics: ‘Nisu me zvali ni Milanović ni Orban’

Nakon što je ministar prometa Oleg Butković jučer natuknuo da je predsjednik Zoran Milanović zbog jednog zastupnika manjina zvao mađarskog premijera Viktora Orbana, oglasio se i zastupnik mađarske manjine Robert Jankovics

Zastupnika mađarske nacionalne manjine Roberta Jankovicsa zateklo je novinarsko pitanje predsjedniku Zoranu Milanoviću je li zbog njega on kontaktirao premijera Mađarske Viktora Orbana.

‘Pročitao sam to, ali ništa drugo ne znam o tome. Mene nije zvao Milanović, a niti premijer Orban, što i ne bi bilo u njegovom stilu’, rekao je Jankovics za Novi list.

On nikad nije skrivao da je simpatizer mađarskog premijera. ‘Ovi su parlamentari izbori za mađarsku zajednicu bili vrlo važni, najveći dio Mađara u Hrvatskoj, ali i u Baranji, zadovoljan je rezultatima izbora. Iz DZMH-a čestitali su Orbanu na velikom povjerenju koje mu je dao mađarski narod, o čemu svjedoči veliki broj osvojenih glasova i mandata’, komentirao je Jankovics povodom uvjerljive Orbanove pobjede 2022.

Podsjetimo, Oleg Butković jučer je postavio novo pitanje predsjedniku Zoranu Milanoviću te ga je zanimalo da li je predsjednik RH zvao premijera susjedne države kako bi ga spojio sa zastupnikom nacionalne manjine iz te države. Kasnije se pojasnilo da je Butković mislio na mađarskog premijera Viktora Orbana i izabranog zastupnika mađarske manjine Roberta Jankovicsa.

Milanović se na sve osvrnuo na jučerašnjoj press konferenciji. ‘On mene pita jesam li razgovarao s Viktorom Orbanom? Stalno se čujemo i razmjenjujemo poruke. Ja takve stvari ne radim, nemam potrebu odgovoriti. Ja na Butkovićeva pitanja ne odgovaram’, odgovorio je Milanović.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Modrić ostaje u Realu

Kako se klupska nogometna sezona bliži svome kraju, a...

Objavljena prva anketa za EU izbore

DNEVNIK Nove TV prvi je objavio istraživanje o ozračju...

Potresna snimka Vukovarke: ‘Gdje je? Pred mojim očima si ga odveo’

Iva Radić dočekala je ispred Tužiteljstva u Beogradu Jovana...

Premijer Andrej Plenković sa suprugom Anom

Premijer Andrej Plenković u stresnom razdoblju sastavljanja nove vlade...

Veličanstvena deveta zagrebačka povorka “Hoda za život”

Deveta zagrebačka povorka "Hoda za život, obitelj i Hrvatsku"...