Izboden australski biskup

Prije samo dva mjeseca izbodeni australski biskup ugostio Stijepu Gleđ Markosa.

Foto: Instagram Stijepo Gleđ Markos

U stravičnom napadu nožem u Asirskoj crkvi Krista Dobrog pastira u Sydneyu danas je izboden biskup Mar Mari Emmanuel, jedan od trenutno najpopularnijih propovjednika. Upravo je on prije dva mjeseca u ovoj crkvi ugostio poznatog hrvatskog tenora Stijepu Gleđ Markosa.

U predragu Sydneya u ponedjeljak dogodio se stravičan zločin. Muškarac je ušao u crkvu te nožem napao biskupa koji je vodio misu i vjernike. Kako je priopćila policija, nitko nije životno ugrožen.

Mar Mari Emmanuel, australski biskup asirske crkve Krista Dobrog Pastira, rođen je u Iraku. Za svećenika je zaređen 2009., a za biskupa 2011. Biskup je jako popularan na društvenim mrežama. Video njegovih propovijedi često su viralni. U njima često kritizira globalističku i woke ideologiju. Poznat je postao posebno za vrijeme pandemije koronavirusa. Otvoreno se protivio oštrim mjerama karantene koje je nazvao ‘masovnim ropstvom’, prenosi Daily Mail.

Osim što često bavi svjetovnim temama, biskup je prvenstveno duhovni vođa. Često tumači Božju ljubav, Krista, čovjeka. Njegovi videi dopiru do tisuća korisnika Tik-toka.

CNN je objavio da je biskup, dok je krvario, “stavio ruku na čovjeka koji ga je ubo i rekao nešto poput: ‘Neka te Gospodin Isus Krist spasi’”.

Gleđ Markos: Biskup blagoslovio sve Hrvate u domovini i izvan nje

Biskupa Mar Mari Emmanuela nedavno je posjetio Stijepo Gleđ Markos. Na svojoj australskoj turneji početkom godine proveo je gotovo mjesec dana i priredio nezaboravne koncerte u Perthu, Melbourneu i Sydneyu. Između ostalog posjetio je ovu Asirsku crkvu gdje je zapjevao na aramejskom jeziku.

“Zaista mogu reći da sam se svugdje osjetio dobrodošao tako da sam se i na završnom nastupu u Sydneyu, koji se održao na poziv biskupa Mar Mari Emmanuela, jednog od svjetski najpoznatijih aktualnih propovjednika, osjetio dijelom zajednice. Biskup me toliko srdačno primio i blagoslovio moju obitelj i sve Hrvate u domovini i izvan nje, te me pozvao u prijenos uživo preko službenog YouTube kanala Asirske Crkve Krista Dobrog Pastira, gdje sam izveo ‘Oče naš’ na aramejskom jeziku, koji je ujedno i njihov jezik, te ‘Psalam 18′”, kazao je za Bitno.net.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Mostar: Solistički koncert Ante Milića

U nedjelju 23. lipnja 2024. godine u Hrvatskom domu...

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Mirjana Miličević: Održivi razvoj mora biti prioritet u zaštićenom području

Zaštićena područja prirode u Bosni i Hercegovini su oni dijelovi...

VIP Betting kladionica zapošljava više djelatnika

VIP Betting kladionica otvara nove poslovnice u Mostaru i...

Oglas za posao: Referent u računovodstvu i financijama i skladištar

Poduzeće SUTON PRINT doo – Široki Brijeg se dugi...

Josip Šaravanja: Život u hercegovačkom selu može biti progresivan

Udruga Mlada snaga - Hamzići i ove godine organizira...

Jelena Rozić: Cijeli motiv knjige je šetnja Mostarom, mojim životom i sjećanjima

Jelena Rozić, spisateljica iz Mostara, predstavlja mostarskoj publici svoju...