Iran: Sljedeći napad bit će u roku od par sekundi

Sve više visokih dužnosnika Irana upozorava kako Izrael, tako i Zapad na posljedice moguće izraelske odmazde zbog povijesnog napada. Tako je glasnogovornik iranske vojske upozorio je SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo, Francusku i Njemačku da prestanu podržavati Izrael i rekao da će doći do još jačeg odgovora Irana ako Izrael uzvrati na napade za vikend.

Službena državna novinska agencija IRNA izvještava da je brigadni general Abolfazl Shekarchi rekao: “Podsjećamo šefove država Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske i Njemačke da prestanu podržavati teroristički režim Izraela koji ubija djecu. Islamska Republika Iran je dokazala da nije ratni huškač i da ne teži širenju rata. Odgovor će biti jači ako režim izvrši još agresivniji čin”.

“Odgovor će biti bolan, uzvratit ćemo u par sekundi”

Preko noći je viši iranski dužnosnik rekao za katarsku Al Jazeeru da “Iran ima širok raspon opcija koje može upotrijebiti protiv Izraela”, pa dodao da “izraelsko maltretiranje i mahnito ponašanje prema Iranu neće proći”.

U službenom priopćenju o razgovoru između iranskog predsjednika Ebrahima Raisija i katarskog emira rečeno je da je iranski čelnik rekao: “Sada kategorički izjavljujemo da će i najmanja akcija protiv iranskih interesa sigurno biti dočekana oštrim i bolnim odgovorom protiv svih počinitelja.”

Al Jazeera također izvještava da je na državnoj TV u Iranu, zamjenik ministra vanjskih poslova Ali Bagheri Kani rekao da njegova zemlja neće čekati 12 dana za odgovori na još jedan izraelski napad, već će uzvratiti “u roku od nekoliko sekundi”.

Iran je lansirao više od 300 dronova i napada na Izrael tijekom vikenda kao odgovor na, kako je rekao, uništenje svog konzulata u Damasku 1. travnja, za što krivi Izrael. Velika većina dronova i raketa nije uspjela dostići svoje ciljeve ili ih je srušila izraelska protuzračna obrana, potpomognuta koalicijom partnera uključujući UK i Francusku.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Modrić ostaje u Realu

Kako se klupska nogometna sezona bliži svome kraju, a...

Potresna snimka Vukovarke: ‘Gdje je? Pred mojim očima si ga odveo’

Iva Radić dočekala je ispred Tužiteljstva u Beogradu Jovana...

Objavljena prva anketa za EU izbore

DNEVNIK Nove TV prvi je objavio istraživanje o ozračju...

Premijer Andrej Plenković sa suprugom Anom

Premijer Andrej Plenković u stresnom razdoblju sastavljanja nove vlade...

Veličanstvena deveta zagrebačka povorka “Hoda za život”

Deveta zagrebačka povorka "Hoda za život, obitelj i Hrvatsku"...