Fra Zvonimir Pavičić: Mladifest je dokaz da se može živjeti s Bogom u današnjem vremenu

Međunarodni festival mladih – Mladifest okupit će i ove godine u Međugorju od 26. do 30. srpnja mlade iz cijeloga svijeta, a program će se simultano prevoditi na 18 svjetskih jezika.

Župnik župe sv. Jakova u Međugorju fra Zvonimir Pavičić gostovao je na Običnom radiju.

“Mladifest je već uigrani događaj i ekipa, sve je već spremno. Kao i svake godine, tu su kateheze, molitva, krunica, euharistija, klanjanja, procesija s Gospinim kipom, molitva na potvrdu, završetak na Križevcu s misom. Bit će dosta svjedočanstava i pjesme i plesa.”, poručio je fra Zvonimir Pavičić.

Program započinje krunicom i misom 26. srpnja u 18 sati, a završava misom na brdu Križevac 30. srpnja u 5 sati.

26. srpnja počinje otvaranje krunicom u 18 sati, nakon čega slijedi euharistija u 19 sati. Prije euharistije će biti službeno otvorenje sa zastavama i imenima država koje su pristigle u Međugorje. Zatim četvrtak, petak i subota imaju jutarnji program do podne i poslijepodnevni program od 16 sati. U nedjelju sve završava u 5 sati ujutro misom na Križevcu.“, kazao je fra Zvonimir Pavičić.

Ove se godine taj godišnji susret katoličke mladeži održava nešto ranije nego inače pod geslom “Evo majke moje i braće moje!” (Mt 12, 49) zbog Svjetskog susreta mladih u Lisabonu, na kojem će sudjelovati i papa Franjo, a koji se održava u prvim danima kolovoza, kako bi mladi hodočasnici mogli sudjelovati na oba događaja.

To je jedan događaj iz Isusova života, gdje Isus govori tko je njegova prava rodbina. Da je njegova obitelj svaki onaj koji sluša njegove riječi, o njima razmišlja i živi po tim riječima. To je poticaj svima nama da danas živimo po Božjoj riječi, da čitamo bibliju, osobito evanđelja, poglavito u današnjem vremenu koji je pun nekih nemira i ubrzanog načina života. Dobro je svakome osvijestiti što je ono što je neprolazno, ono što je bitno u životu, a to sve izrasta iz Božje riječi.“, odgovorio je fra Zvonimir Pavičić na pitanje zašto su uzeli baš to geslo za ovogodišnji Mladifest.

Imamo dosta prijava, prvi puta nam dolazi Armenija. Dosta zemalja ima i ove godine. Nije ih pomelo mijenjanje datuma, to se na kraju i činilo dobro da svi koji planiraju ići i na Svjetski dan mladih da mogu stići na obadva događaja. Dođite na Mladifest, to je prije svega duhovna obnova za mlade. Moli se, druži se i puno je lakše kad vidite mlade iz čitavoga svijeta gdje mole i žive s Bogom svoj život. To je ohrabrenje svima nama da se isplati živjeti s Bogom i da se može živjeti s Bogom unatoč prilikama vremena.”, za kraj je poručio fra Zvonimir Pavičić.

Najčitanije

VIDEO: Dignuli dron pa kiselinom oštetili travnjak na stadionu?

Velež je prijavio oštećenje na glavnom travnjaku na stadionu...

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

Nožem ubio oca i ranio majku

U poslijepodnevnim satima se u blizini Varaždina dogodila tragedija...

SULUDO: Mladić (23) u satima silovao ženu od skoro 100 godina

Beogradski Viši sud odredio je pritvor od 30 dana...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...

Stari partneri daju podršku Plenkoviću za mandatara

Andrej Plenković ovaj tjedan bi trebao osigurati novu saborsku...

AS: ‘Da se Ancelottija pita, Modrić bi ostao još jednu godinu’

U subotu je Real Madrid osigurao svoj 36. naslov...

18-godišnjak kod Vukovara zapalio hrvatsku zastavu

Jednomjesečni istražni zatvor određen je 18-godišnjaku jer je 1....