Domagoj Zelenika: Zadovoljan sam napisanim, no publici prepuštam završnu riječ!

Nakon uspješnog prvijenca „Izabrani“, mostarski pisac Domagoj Zelenika večeras u 19 sati u Velikoj galeriji Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru predstavlja svoj novi roman pod nazivom ”Umrijet ćeš na jesen”.

Iako knjiga neće biti dostupna za javnost do večerašnjeg predstavljanja te će se na sud publike čekati još malo, recenzije govore da bi „Umrijet ćeš na jesen“ mogao biti još jedan uspješan projekt mladog književnika.

Današnji sugovornik u Vijestima plus bio nam je upravo mladi mostarski pisac, Domagoj Zelenika.

Isidora Vujošević, profesorica hrvatskog jezika i književnosti te istaknuta lektorica i vlasnica lektorskog obrta u Varaždinu, napisala je ranije recenziju Zelenikinog romana navodeći kako smatra da će određeni dio publike biti oduševljen bizarnim trenucima u knjizi i da će ih kraj ostaviti bez daha.

”Zelenika je zadržao stil u kojem jednostavnim rečenicama izriče slojevite misli. Upravo te misli odvajaju autora od drugih, a također i knjigu od same sebe. Naime, postoje dva sloja novog romana – jedan koji sadrži uobičajenu radnju, zaplet, likove i njihove dijaloge koje pratimo sa zanimanjem te drugi sloj koji čitatelji podcrtavaju kako bi ga kasnije zapisali u notes ili na društvenim mrežama kao citate dana. Kao lektorica nisam se fokusirala odmah na poruke tog sloja, već više na pravopis, stil te nit radnje, ali uvijek iskoči taj neki odlomak koji i ja zapišem u svoje bilješke: ‘Je li svakom stvoru već na samom početku zapisan kraj ili važnu ulogu igra to na kakvoj zemlji tragove ostavljaš? Nije valjda da je pravda, a ne sudbina, ta Lajkina samoća na kraju svemira”’, opisala je Vujošević u svojoj recenziji.

Podsjetimo, Zelenika je o svom romanu „Umrijet ćeš na jesen“ prvi put govorio 2022. godine dok je još bio u procesu pisanja, a potom je u epizodama objavljivao vizualni materijal te naposljetku, i samu najavu predstavljanja u Kosači.

Domagoj opisuje svoj roman Umrijet ćeš na jesen

Za svoje prvo djelo, roman „Izabrani“, Zelenika je dobio pozitivne komentare kako od stručnjaka tako i od publike te nagradu za umjetničko djelo.

Najčitanije

VIP Betting kladionica zapošljava više djelatnika

VIP Betting kladionica otvara nove poslovnice u Mostaru i...

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Mostar: Solistički koncert Ante Milića

U nedjelju 23. lipnja 2024. godine u Hrvatskom domu...

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Mirjana Miličević: Održivi razvoj mora biti prioritet u zaštićenom području

Zaštićena područja prirode u Bosni i Hercegovini su oni dijelovi...

Oglas za posao: Referent u računovodstvu i financijama i skladištar

Poduzeće SUTON PRINT doo – Široki Brijeg se dugi...

Josip Šaravanja: Život u hercegovačkom selu može biti progresivan

Udruga Mlada snaga - Hamzići i ove godine organizira...

Jelena Rozić: Cijeli motiv knjige je šetnja Mostarom, mojim životom i sjećanjima

Jelena Rozić, spisateljica iz Mostara, predstavlja mostarskoj publici svoju...