Na Kantarevac 25.08. stiže do sada neviđen koncertni spektakl – QUEEN: BOHEMIAN ROCK SYMPHONY!

Prije točno dva mjeseca, 20.5. u Zagrebu je premijerno predstavljen simfonijski rock spektakl „Queen: Bohemian Rock Symphony“, a ovaj grandiozan  glazbeni program s Dinom Jelusićem kao glavnim vokalom 25.8. stiže u Mostar. Čak 60 glazbenika sudjelovat će u ovoj glazbenoj rock senzaciji, u do sada neviđenom spektaklu na sceni Kantarevca!

Vokalni rock virtuoz Dino Jelusić, član svjetski poznatog benda Whitesnake i rock banda Trans-Siberian Orchestra pjevat će zahtjevne dionice Freddieja Mercuryja u pratnji orkestra i zbora IT Tribute Orchestra & Choir pod ravnanjem maestra Igora Tatrevića, a uz njih svira i prateći rock band.

Ljubitelji Queena na ovom koncertu imaju priliku čuti pjesme u vrhunskim aranžmanima i vrhunskoj izvedbi. Maestro Tatarević je raspisao 800 stranica partitura i detaljnim pristupom cijeloj ekipi glazbenika jako visoko podignuo ljestvicu.  Svi glazbenici su se dugo i studiozno pripremili za ovaj projekt koji je svakim novim slušanjem pjesama sve kompleksniji. To što su Queenovci radili je neopisivo!“ ističe Dino Jelusić,  pjevač koji je uz sve svoje obaveze i svjetske turneje ovom glazbenom projektu pristupio uz potpunu predanost. Dino je trenutno na velikoj turneji u Indoneziji, s  koje se vraća tek 20.8., samo nekoliko dana pred dolazak u Mostar. O tome koliko je glazba grupe Queen utjecala na njega i kako se pripremao za nimalo lak zadatak vokalnog utjelovljenja pop-rock ikone Freddieja Mercuryja progovara iskreno, ne skrivajući koliko mu je ovaj projekt važan.

U ovom projektu dajem sve od sebe da iznesem Freddieve zahtjevne vokalne dionice, ali sigurno ne idem prema tome da kopiram Freddiea, već svaku pjesmu izvodim na svoj način. Freddie je bio poseban vokal i po mnogočemu nisam sličan njemu, a ni  kopiranje Freddiea uistinu ne bi imalo smisla i uvjeren sam da to publika niti ne želi“, pojašnjava mlada glazbena rock zvijezda, koja je nedavno, pokrenula i svoj bend Jelusick, s kojim uskoro objavljuje prvi album.

 „Queen su genijalci, slušam ih od malih nogu. To je bogatstvo glazbe, umjetnost posebne vrste. Queen sam kao i sve rock bendove 70-ih, 80-ih i 90-ih otkrio uz roditelje koji su stalno vrtili spotove na video kazetama i slušali tu glazbu. Tu su i AC-DC, Winger, Cinderella, Bon Jovi, Whitesnake, Skid Row, ali i genijalci kao Elton John, Billy Joel, Gino Vannelli, Steve Wonder, Prince, James Brown…“ kaže Jelusić, kojem su omiljeni hitovi Queena „Innuendo“ i „Who Wants to Live Forever“.

Za sudjelovanje u projektu „Queen Tribute: Bohemian Rock Symphony“ Jelusic se pripremao dugo i vrlo studiozno, a za odluku da se priključi projektu bilo je presudno poznanstvo s maestrom Tatarevićem, renomiranim hrvatskim dirigentom i skladateljem.

Maestra Tatarevića poznajem dugi niz godina i već smo surađivali na jednom projektu, a pozvao me da u Bohemian Symphony projektu budem glavni vokalist. Znajući kako je predan svojem radu i da će to biti nešto posebno, odmah sam prihvatio suradnju“, kaže Dino, pa nastavlja o pripremama za koncert 25.8. u  Mostaru.

Pripremam se preslušavajući pjesme i pronalazeći sitnice koje daju poseban štih tim pjesmama. Inače baš nisam štreber, ali ovdje ima jako puno toga za naučiti i izvježbati. Ovo je jako zahtjevno, zahtjevnije nego što sam mislio. Pjevanje Freddieja Mercuryja je, vjerujte, velik  izazov i u naizgled najjednostavnijim pjesmama“,  zaključuje Dino Jelusić, kojeg će publika u Bosni i Hercegovini, nakon koncerta u Mostaru 25.8., na jesen imati priliku slušati i u Sarajevu, jer rock spektakl  „Queen: Bohemian Rock Symphony“  6.10. stiže u Skenderiju.

Ulaznice za koncert „Queen: Bohemian Rock Symphony“ mogu se kupiti:

  • za  Mostar, 25.08. online, u sustavu Entrio.ba na linku.
  • za Sarajevo, 6.10. na platou Skenderije i online u sustavu Entrio.ba ma linku.

Najčitanije

Oglas za posao: Pomoćna kuharica u mjestu Brela – Makarska rivijera

Lungo Mare, Brela - Makarska rivijera objavljuje natječaj za...

Ante Barbarić: Zadovoljan sam svojom prvom pjesmom

Mladi glazbenik iz Širokog Brijega, Ante Barbarić koji ima...

Oglas za posao: Prodaja pekarskih proizvoda u Neumu

Tražimo motivirane i odgovorne osobe za rad u prodaji...

Mirjana Miličević: Održivi razvoj mora biti prioritet u zaštićenom području

Zaštićena područja prirode u Bosni i Hercegovini su oni dijelovi...

Otvaranje Palačinka bara “Bueno” u Čitluku

S velikim zadovoljstvom najavljujemo otvaranje novog kulinarskog kutka u...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...

VIP Betting kladionica zapošljava više djelatnika

VIP Betting kladionica otvara nove poslovnice u Mostaru i...

Muhamed Garib: Svako zasađeno drvo čini pluća grada

Na temu "Unaprjeđenje stanja okoliša urbanih i ruralnih sredina"...