Đinkić i Milićević opet briljirali na Europskom kupu ovaj put u Sloveniji

Proteklog vikenda održan je Europski kup za kadete u Sloveniji. Primorski grad Koper bio je domaćin 350 judaša i judašica iz 22 zemlje svijeta s 4 kontinenta. Mostarski judo klub Herceg opet je zabilježio vrhunske rezultate izborivši se za dva finala u kategorijama do -81kg i -90kg. Ivano Đinkić i Ivan Milićević izborili su svoja nova dva finala te im je to ukupno četvrto finale u samo tjedan dana s najjače razine natjecanja na svijetu. Podsjetimo, proteklog vikenda obojica su se popela na najviše postolje na Europskom kupu u Rigi, Latvija. Ovog vikenda napravili su skoro isti rezultat osvojivši zlatnu i srebrenu medalju. 

Ivano Đinkić opet se popeo na najviše postolje pobjedivši pet borbi u kategoriji do -81kg. Redom su padali Kercuku, Albanija, Jovanović, Srbija, zatim Srabotić, Slovenija. U polufinalnom meču savladao je Obradovića, još jednog predstavnika Srbije. U finalnom meču pobijedio je Talijana Claveri s dva atraktivna bacanja za svega četrdesetak sekundi borbe.

Ivan Milićević redom je pobjeđivao Kosa, Slovenija, Kostića, Crna Gora, u polufinalu Fueredera, iz Austrije. U finalnom meču poražen je od reprezentativnog kolege Dimitrija Savića.

U tjedan dana ova dva momka su odradila osamnaest mečeva s omjerom sedamnaest pobjeda i jednim porazom i time dokazali da se radi o dva najbolja kadeta u Bosni i Hercegovini, ali i šire.

Judo klub Herceg još su predstavljali Ivana Buntić, Gabriela Raič, Petra Jovanović, Stefan Juka i Tomislav Brkić, no ovoga puta nisu uspjeli napraviti zapaženiji rezultat.

Za dva tjedna očekuje ih Europski kup u Gyoru, Mađarska i time zatvaraju ovu veoma uspješnu sezonu. U ovoj godini Herceg ima sedam medalja s ove razine turnira, šest kadetskih i jedna juniorska, i to tri zlata, srebro i tri bronce, što judo klub Herceg stavlja u sami vrh Europskog juda. Podsjetimo, osim međunarodnih uspjeha judo klub Herceg je i U15 viceprvak ekipno, kadetski prvak države ekipno, juniorski viceprvak ekipno i U23 prvak ekipno.

Najčitanije

Mirjana Miličević: Održivi razvoj mora biti prioritet u zaštićenom području

Zaštićena područja prirode u Bosni i Hercegovini su oni dijelovi...

Marija Mila Milas: Bitna je ljubav prema glazbi i instrumentu koji sviramo

Marija Mila Milas rođena je u Mostaru 12. kolovoza...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Taekwondo klub Cro Star osvojio 12 medalja i ekipni pehar

U subotu se u Zenici održao Otvoreni Kup BiH...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

SOS Dječja sela u BiH obilježila Dan porodice

SOS Dječja sela u BiH, uz financijsku podršku Općine...

U Beogradu nasmrt pretučen brat ministra Federacije BiH

JUČER u poslijepodnevnim satima u Beogradu je ubijen brat...

Četvero ozlijeđenih u napadu nožem

Četiri osobe ozlijeđene su u nedjelju u napadu nožem...