Daniela Škegro: Večeras posjetite Kosaču i budite dio promocije knjiga Marijane Dokoza

Današnje Vijesti plus Običnog radija donose savršen prijedlog za sve ljubitelje kulturnih sadržaja.

Naime, večeras od 19:30 u Galeriji herceg Stjepana Kosače u Mostaru bit će upriličeno predstavljanje dviju knjiga hrvatske književnice i novinarke Marijane Dokoza.

Riječ je o knjigama „Njegova žena“ i „Prijestupnici“.

Organizator predstavljanja knjiga je udruga „Hercegovka godine“, čija je predsjednica Daniela Škegro bila današnja gošća u Vijestima plus.

Daniela nam je otkrila što mogu očekivati svi oni koji večeras posjete promociju: „Predstavljačice Marijaninih knjiga su dvije krasne dame, Mirjana Šimunović i Julija Gubeljić, novinarke i voditeljice RTV HB. Ne sumnjam da će knjige biti predstavljene na najbolji mogući način, jer su predstavljači jako bitni uz samog autora. U zabavnom programu će nam se pridružiti male balerine ŠPK Zrinjski. Nadam se da će ovo biti jedna jako lijepa večer i pozivam sve slušatelje Običnog radija da nam se pridruže jer vjerujem da večeras u Mostaru neće imati bolji izbor.“

Cijeli razgovor Matee Jurić i Daniele Škegro poslušajte ovdje:

Marijana Dokoza rođena je 1978. godine u Zadru. Trenutačno živi u Mainzu, u Njemačkoj. Članica je Hrvatske kulturne zajednice Mainz i Njemačko-hrvatskog društva Mainz. Književnica je i novinarka koja je radila u brojnim hrvatskim medijima. Urednica je Fenix Magazina.

Autorica je dviju zbirki poezije (Sjene prošlosti (Šare), Dvorac tajni) i pet romana na hrvatskom jeziku (Izgubljeni u ljudskim mislima (pod prezimenom Šare) , Matica hrvatska; Naranyjin plač, Ljevak; Grijesi Večernji list i Tragovi, 24 sata), Njegova žena (Despot infinitus), te jednoga romana na njemačkom jeziku (Die Stimme, Dietrich Verlag). Naranyjin plač i Grijesi u Hrvatskoj su dosegli status bestsellera u kratkom roku, a Grijesi su u godini izlaska nominirani i za hrvatsku književnu nagradu Kiklop.

Kao književnica uvrštena je u antologiju 90 suvremenih pisaca zadarskoga književnoga kruga autora Marka Vasilja. Neke pjesme Marijane Dokoze su uglazbljene.

2017. godine je izabrana za dobitnicu nagrade Utjecajne hrvatske žene u kategoriji Vodstvo i inovacija koju dodjeljuje Mreža hrvatskih žena sa sjedištem u Torontu. Iste je godine uvrštena među 25 uspješnih žena migrantskog podrijetla koje žive u Mainzu.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Objavljena prva anketa za EU izbore

DNEVNIK Nove TV prvi je objavio istraživanje o ozračju...

Modrić ostaje u Realu

Kako se klupska nogometna sezona bliži svome kraju, a...

Ivan Turudić u ponedjeljak na posao

Novi glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Ivan Turudić, izabran...

Plenković: Parlamentarna većina funkcionira odlično

Premijer Andrej Plenković u subotu je izjavio da je...

Peru proglasio ‘transseksualizam’ mentalnom bolešću

Vlada Perua objavila je u petak dekret kojim proglašava “transseksualizam” mentalnim poremećajem....